Raluca Turcan: "FITS, cel mai complex eveniment cultural din România"

R.S.
Cultură / 22 iunie

Raluca Turcan: "FITS, cel mai complex eveniment cultural din România"

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat astăzi, în timpul unei conferinţe de presă, că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) este "cel mai complex eveniment cultural din România", potrivit Agerpres.

"Am spus-o şi o repet, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) şi nu sunt vorbe exagerate, sunt realităţi, dacă ne uităm la numărul de participanţi, la numărul de parteneri, la diversitatea proiectelor în cadrul FITS, cred că este cel mai complex eveniment cultural din România şi relevant, emblematic la nivel internaţional", a subliniat Raluca Turcan.

Prezentă la mai multe evenimente culturale din cadrul FITS, care a început vineri la Sibiu, Raluca Turcan a participat, la Muzeul Naţional Brukenthal, la deschiderea Sezonului Cultural România-Polonia 2024-2025, despre care a precizat că este primul din istoria relaţiilor bilaterale dintre cele două state, conform Agerpres.

"E un angajament public faţă de naţiunile noastre şi faţă de instituţiile noastre culturale să ne cunoaştem mai bine şi să ne îmbogăţim sufleteşte prin împărtăşirea valorilor culturale specifice. Am inaugurat la Sibiu, în prezenţa dnei Hanna Wroblewska, Ministra Culturii a Poloniei, primul Sezon Cultural România-Polonia prin expoziţia 'Tatra. Wroblewski, Karlowicz, Wyczolkowski', care cuprinde picturi, gravuri şi fotografii inspirate de frumuseţea peisajelor carpatine ale Munţilor Tatra. Prin această expoziţie, în premieră românească, deschidem 17 luni de manifestări artistice remarcabile, prin care vom fi împreună prin cultură şi pentru cultură", a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) se desfăşoară între 21 şi 30 iunie. Manifestarea, ajunsă la ediţia cu numărul 31, are 830 de evenimente în program susţinute de peste 5000 de artişti din 82 de ţări, potrivit site-ului evenimentului, https://www.sibfest.ro/, transmite Agerpres.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Normal ca e xel mai cel eveniment doar e la Sibiu de unde e dulapul care a pus-o in functie...

    1. Nu, e prin munca sibienilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb