RASDAQAcţiunile "Braiconf" Brăila au fost transferate la cel mai mare preţ din ultimul an

I.Z.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 august 2004

Printr-o tranzacţie, un pachet de 9,5% din capitalul "Orizont Turism" Predeal şi-a schimbat proprietarul

Acţiunile "Orizont Turism" Predeal au realizat ieri cea mai mare valoare a tranzacţiilor de pe piaţa Rasdaq - 4,68 miliarde de lei. Printr-un singur transfer au fost schimbate 187.500 de acţiuni, la preţul de 25.000 lei/acţiune. Pachetul reprezintă 9,5% din capitalul social şi nu putea fi vîndut decît de unul dintre acţionarii semnificativi ai companiei. SIF "Transilvania" deţine 34,62% din acţiuni, "Handelsges" Austria deţine 17% din acţiuni, iar "Asociaţia Salariaţilor" are 41,27% din capital.

Un alt emitent ce continuă să se afle în atenţia investitorilor este "Argus" Constanţa. Cu acţiunile acestuia au fost încheiate ieri 53 de tranzacţii, în valoare totală de 2,08 miliarde de lei. Preţul maxim atins ieri a fost de 27.000 lei/acţiune, acesta fiind totodată şi cel mai mare preţ pe care l-au atins acţiunile din februarie 2004 cînd s-a splitat valoarea nominală de la 150.000 lei, la 15.000 lei. Cursul mediu s-a apreciat ieri cu 4,42% faţă de cel din şedinţa aterioară.

Şi acţiunile "Confecţii" Vaslui s-au apreciat ieri, cu 3,45% faţă de preţul lor mediu înregistrat anterior, ajungînd la 28.000 lei/acţiune. Dată fiind structura acţionariatului care nu prezintă nici un acţionar semnificativ, se pare că acţiunile producătorului de confecţii au intrat în atenţia unor investitori interesaţi de cîştigarea unei astfel de poziţii.

La categoria I a pieţei Rasdaq, cele mai căutate acţiuni au fost ale producătorului de îmbrăcăminte "Braiconf" Brăila. Cu aceste acţiuni au fost încheiate 9 tranzacţii, în valoare totală de 411 miliarde de lei. Preţul maxim la care au fost realizate transferurile a fost de 57.500 lei/acţiune, cel mai mare din ultimul an, iar cel mediu, de 56.548 lei/acţiune a fost mai mare cu 2,91% fată de cel anterior. Acţiunile "Braiconf" au fost transferate ieri, pentru prima dată, prin sistemul electronic al Bursei de Valori Bucureşti, împreună cu acţiunile a încă patru societăţi ce fac parte dintr-un program ce va conduce la unificarea celor două pieţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro