Reactoare de ultimă generaţie instalate în rafinăria Petromidia

R.S.
Piaţa de Capital / 29 mai

Reactoare de ultimă generaţie instalate în rafinăria Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a introdus în fluxul operaţional al rafinăriei Petromidia două reactoare moderne, parte din instalaţia de Hidrofinare Distilat de Vid (HDV), care urmează să atingă parametri operaţionali optimi în cel mai scurt timp, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Investiţia de circa 16 milioane de dolari, implementată în cadrul reviziei generale recent finalizate, va duce la creşterea cantităţilor de catalizator încărcat. Integrarea reactoarelor în producţie a fost marcată în prezenţa reprezentantului Guvernului României - consilierul de stat Florin Spătaru şi a Excelenţei Sale, Ambasadorul Kazahstanului în România, Yerlik Ali, aflaţi în vizită oficială astăzi, pe platforma Petromidia, potrivit comunicatului.

Aceste echipamente speciale sunt proiectate şi executate pentru exploatarea la temperaturi şi presiuni considerabile, în mediu cu prezenţă de hidrogen.

Cele două reactoare, care măsoară aproximativ 33 de metri înălţime şi cu o greutate de circa 285 de tone fiecare, au fost fabricate în România, de compania Comes, iar instalarea în fluxul operaţional a fost realizată de Industrial Montaj.

Rolul instalaţiei HDV este prelucrarea / hidrofinarea amestecurilor de motorină rezultate din procesele tehnologice ale altor instalaţii din fluxul operaţional, în vederea eliminării compuşilor cu sulf şi, implicit, obţinerea de componenţi EURO 5 pentru producţia finală de motorină.

Schimbarea reactoarelor este unul dintre cele mai importate proiecte implementate în timpul reviziei generale. Per total, circa 85 de milioane de dolari au fost investite în proiectele de modernizare ale rafinăriei Petromidia, cea mai mare unitate de profil din ţară.

În primele trei luni din 2024, rafinăria Petromidia a procesat 943 de mii de tone de materii prime, preponderent ţiţei de origine Kazahstan. Rompetrol Rafinare este unul dintre cei mai importanţi contributori la bugetul de stat al României, plătind peste 316 milioane de dolari în primul trimestru anului, se menţionează în comunicat.

Acţionarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Sa intelegem ca sunt investitii care ii trec pe profit, sau le adancesc mai curand pierderile istorice?

  1. prelucreaza in mod eficient resturile de pe alte linii si le transforma in motorina Euro 5, deci e de bine ;)

   Asa ar trebui sa fie. Se laudă cu investiții de acest fel, dar nu au simțit încă gustul profitului. Le-ar tb zeci de ani cu profituri ca SNP ca să compenseze pierderile istorice constante încă de pe vremea "petrolistului" Patriciu

   SNP = OMV Petrom.

   Ai vrut să zici probabil RRC (Rompetrol Rafinare Constanța)? ????  

   A zis chiar bine. Interesant e că minoritarul semnificativ nu vede nimic în neregulă și tot nationalizează pierderile, cu o tenacitate demnă de o cauză mai bună.

   Cei ce administreaza activele statului sunt condusi de alte interese, nu de cele ale statului.

   Vezi si litigiile TEL, in care toti castiga pe banda rulanta milioane de lei pentru contracte nerespectate, intocmite intentionat pentru a fi atacate facil. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb