REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 05.06.2014

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei /

FINANCIAL TIMES

Alibaba cumpără 50% dintr-un club de fotbal din China

Alibaba a decis să cumpere 50% din clubul de fotbal de top Evergrande din Guangzhou, aceasta fiind cea mai recentă achiziţie dintr-o serie efectuată de către gigantul de comerţ online înainte să se listeze în SUA, în anul curent.

GSK, la un acord amiabil cu peste 40 de state americane

Compania farmaceutică GlaxoSmithKline (GSK) a fost de acord să plătească 105 milioane de dolari unui număr de peste 40 de state din SUA pentru soluţionarea amiabilă a acuzaţiilor de marketing ilegal, care pune capăt unei dispute de lungă durată, în care societatea din Marea Britanie a fost acuzată de acordarea de stimulente generoase agenţilor de vânzări şi medicilor pentru promovarea medicamentele sale în scopuri neautorizate.

Twitter analizează achiziţia de site-uri de muzică

Twitter a luat în considerare, în ultimele luni, cumpărarea unor servicii de muzică online, inclusiv Soundcloud şi Spotify, o mişcare ce sugerează că serviciul american de microblogging este dispus să realizeze cea mai mare achiziţie a sa, ca să-şi asigure noi surse de creştere.

WALL STREET JOURNAL

Henkel cumpără Spotless pe 1,27 miliarde dolari

Producătorul german de bunuri de consum Henkel AG & Co. va plăti 940 de milioane de euro (1,27 miliarde dolari) în numerar pentru compania franceză Spotless Group SAS, tranzacţie menită să-i consolideze poziţia în Europa de Vest.

Ford va avea pierderi trimestriale semnificative în America de Sud

Ford Motor Co. avertizează că aşteaptă pierderi semnificative la operaţiunile sale din America de Sud, din cauza problemelor macroeconomice, inclusiv a slăbirii monedelor şi a volumului redus de livrări.

Obstacole în alianţa Holcim-Lafarge

Planul de fuziune de 50 de miliarde de dolari dintre giganţii cimentului Holcim Ltd. Elveţia şi Lafarge SA Franţa încă se confruntă cu obstacole importante, companiile europene urmărind să remodeleze o industre care se află deja sub investigaţia autoritităţilor antitrust din UE.

NEW YORK TIMES

Lloyds Banking Group a vândut un portofoliu de credite imobiliare

Lloyds Banking Group a vândut un portofoliu de credite imobiliare comerciale din Marea Britanie către Promontoria Holding, filială a Cerberus Global Investors, obţinând în schimb 352 de milioane de lire sterline.

Comenzile industriale din Germania s-au redresat în aprilie

Comenzile industriale din Germania s-au redresat în aprilie, crescând cu 3,1% comparativ cu luna martie, datorită avansului cererii din alte ţări din zona euro.

Analiştii aşteptau o creştere de 1,4%.

ARM: Piaţa smartphone-urilor va creşte cu 10% anual, până în 2018

ARM Holdings din Marea Britanie, producător de cipuri pentru smartphone-uri, anticipează o creştere anuală medie de 10% a pieţei telefoanelor inteligente până în 2018, cele mai mari câştiguri urmând să fie înregistrate pe segmentul dispozitivelor cu preţuri mici, în ţările emergente.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS