REZULTATELE PRIMELOR OPT LUNI DIN 2006:PIB-ul Rusiei a crescut cu 6,7%

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 septembrie 2006

Produsul Intern Brut (PIB) al Rusiei a crescut cu 6,7% în perioada ianuarie-august 2006, anunţă ministrul adjunct al dezvoltării economice şi comerţului, Andrei Belousov. Acesta a menţionat că expansiunea PIB-ului a fost de peste 7% în perioada iulie-august, în vreme ce autorităţile anticipau 6,5%.

"Vom avea o creştere relativ mare pe întregul an, de 6,5%", a spus Belousov, subliniind, însă, că se deteriorează calitatea expansiunii economice. Potrivit afirmaţiilor oficialului rus, producţia industrială a crescut într-un ritm mai încet decât PIB-ul în ultimii doi ani, iar majorările salariale nu au atins nivelul de creştere a productivităţii muncii.

Belousov menţionează că, în asemenea condiţii, creşterea economică este atribuită pe deplin dezvoltării rapide a schimburilor comerciale, a creşterii salariilor şi a expansiunii intensive a creditelor de consum.

Ministrul rus avertizează, totuşi, că această creştere economică nu este în totalitate sustenabilă şi nici suficientă calitativ ca să fie privită drept o sursă de prosperitate.

TVA va fi înlocuită cu taxa pe vânzări

Taxa pe valoarea adăugată (TVA) percepută în Rusia ar putea fi înlocuită gradual, în perioada 2009-2011, cu o taxă pe vânzări. Arkadi Dvorkovici, consilier al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că o astfel de măsură priveşte refinanţarea TVA pentru operaţiunile de export, care implică o procedură complicată în comparaţie cu taxa pe vânzări.

"Suntem din ce în ce mai convinşi că trebuie să eliminăm TVA în mod gradual în perioada 2009-2011", a conchis Dvorkovici.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro