ROCA X încheie primul trimestru cu un exit major şi anunţa alte investiţii strategice

T.B.
Piaţa de Capital / 12 aprilie

Alexandru Bogdan, CEO ROCA X

Alexandru Bogdan, CEO ROCA X

Într-un context în care investiţiile în startup-uri de tehnologie au stagnat în ultimii 2 ani, iar sentimentul de prudenţă a fost predominant în industria de venture capital, ROCA X Venture Capital anunţă un final de 2023 şi un prim trimestru de 2024 extrem de active, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. Prima veste importantă este achiziţia CODA Intelligence, un startup românesc specializat în soluţii de cybersecurity, de către PDQ, o importantă companie americană de software, având produse complementare cu ale CODA, şi cu operaţiuni la nivel global, potrivit sursei.

Odată cu această achiziţie strategică, PDQ a anunţat şi lansarea PDQ Detect, o soluţie inovativă dezvoltată cu ajutorul startupului românesc CODA Intelligence, pentru scanarea şi gestionarea vulnerabilităţilor de software, adaugă sursa citată.

CODA Intelligence este una dintre primele companii identificate şi selectate de echipa ROCA X, în 2019. La la momentul respectiv, echipa CODA avea doar un produs minim viabil (MVP). Pentru a susţine ambiţiile fondatorilor de a dezvolta un produs destinat în principal pieţei din USA, având în vedere stadiul incipient a startup-ului, a fost necesară o finanţare sindicalizată. Acestă finanţare a fost iniţiată de ROCA X, care a cooptat alături şi alţi co-investitori de încredere, conform datelor companiei.

Potrivit comunicatului, "La mai puţin de cinci ani de la înfiinţarea fondului, acest exit semnificativ dintr-un startup susţinut încă dintr-un stadiu incipient demonstrează capacitatea ROCA X de a identifica nestemate neşlefuite şi de a cultiva un portofoliu de startup-uri cu potenţial de creştere exponenţială. De asemenea, acest exit confirmă potenţialul pieţei din România şi, mai important, dedicarea noastră de a ne ţine promisiunea faţă de investitorii noştrii, IRR-ul rezultat din această tranzacţie fiind de 50%", a declarat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X. "Suntem încântaţi să sărbătorim încă un exit de impact şi suntem mândri că am jucat un rol esenţial în parcursul de creştere al CODA Intelligence în domeniul securităţii cibernetice".

După o perioadă de prudenţă, ecosistemul de startupuri dă semne de optimism. În ceea ce priveşte activitatea din primul trimestru al acestui an, ROCA X mai anunţă şi alte investiţii în startup-urile din portofoliul său, demonstrând angajamentul continuu al VC-ului românesc în a stimula utilizarea tehnologiei disruptive pentru a crea impact pozitiv la nivelul societăţii şi de a contribui la dezvoltarea ecosistemului de startupuri, transmite sursa.

ROCA X a participat la runda de finanţare a fintech-ul FilmChain, companie aflată deja în portofoliul ROCA X, având ca investitor principal fondul Holt IntersXion, VC din Canada, specializat în industria de entertaiment şi fintech, în care activează şi FilmChain. La runda de finanţare în valoare de $3M (£2.3M) au participat şi alţi reprezentanţi ai industriei, precum TechAngels Romania, DeBa Ventures, Hearst etc., iar runda este încă deschisă pentru un tichet de 0.5 milioane de dolari, investitorilor doritori. Filmchain este o companie de tehnologie financiară (fintech), cu sediul în Londra, fondată de două românce, specializată în gestionarea veniturilor în timp real din industria internaţională de film, televiziune şi gaming, se mai arată în comunicat.

În acest prim trimestru, fondul ROCA X a iniţiat runde de finanţare follow-on şi către startupurile iFactor şi Munevo, pentru a susţine planurile acestora de creştere. "La ROCA X, credem că tehnologia disruptivă poate a aduce schimbări pozitive la nivelul societăţii şi poate crea valoare adaugată. De aceea, în ultimele 12 luni, am continuat să susţinem companiile care au arătat rezilienţă prin investiţii totale în valoare 1,5 milioane euro, ceea ce reprezintă un procent considerabil din dimensiunea fondului nostru în companii, precum Bunnyshell, Kinderpedia, Milluu, Medicai, Rayscape şi Munevo, alături de investitori existenţi şi noi, contribuind, totodată, cu know-how şi mentorat", a adaugat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X, informează compania.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Care este exitul? nu inteleg, din ce companie au iesit?

    review-urile de la miluu aia, sa vedeti ce au patit oamenii, cum ne purtam in romania cu clientul, hai sa vedem putin in ce ne investim banii pana la urma urmei? ah stai, avem prea multi bani...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb