Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Romgaz şi Nuclearelectrica au fost incluse în indicii BVB

F.A.
Piaţa de Capital /

Companiile Romgaz (simbol SNG) şi Nuclearelectrica (SNN) au fost incluse în indicii BET, BET-XT, BET-BK şi, automat, în indicele BET-C, se arată într-un comunicat al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Includerea celor două companii în indici s-a făcut ţinând cont de prevederile Manualelor Indicilor, în urma derulării cu succes a ofertelor publice iniţiale în ultimul trimestru şi a încadrării companiilor în Top10 coeficient de lichiditate", potrivit sursei citate.

"Includerea companiilor Romgaz şi Nuclearelectrica în indicele de referinţă a avut la bază lichiditatea acestora pe Bursa de la Bucureşti. Includerea în indice va susţine în viitor, la rândul său, lichiditatea acestor active, îmbunătăţind evaluările acestora prin mecanismul de descoperire a preţului, care este gestionat în mod corespunzător. Sunt sigur că investitorii internaţionali şi locali vor aprecia această decizie şi le va întări convingerea că cea mai bună şi singura piaţă pentru companiile româneşti este piaţa de capital din România", a declarat Ludwik Sobolewski, Director general al BVB.

BVB menţionează că factorii de rebalansare a indicilor - factorul de free float, factorul de reprezentare şi factorul de corecţie a pretului, vor fi determinaţi pe baza numărului de acţiuni şi preţurilor de închidere înregistrate la finalul şedintei de tranzacţionare din 13 decembrie 2013 şi vor intra în vigoare începând cu data de 23 decembrie 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie