Safetech Innovations numeşte un executiv cheie pentru consolidarea poziţiei companiei pe piaţa din România

G.D.
Companii / 7 octombrie

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă consolidarea departamentului de vânzări şi marketing prin numirea lui Gabriel Muşat în funcţia de Director de Strategie şi Dezvoltare, conform unui comunicat remis redacţiei. Pe lângă atragerea lui Gabriel în companie, la nivel intern, Marius Pârvu şi Sorin Miriţescu au fost promovaţi în poziţiile de Director Direcţie Servicii de Securitate a Informaţiei, respectiv Director Direcţie Cercetare-Dezvoltare.

"Safetech Innovations se află într-o etapă de dezvoltare accelerată, prin extinderea la nivel internaţional în Marea Britanie, SUA şi Emiratele Arabe Unite, unde avem o prezenţă fizică, dar şi în alte ţări, prin realizarea de parteneriate cu companii locale. Pe lângă extinderea globală, avem în vedere şi continuarea consolidării poziţiei de lider la nivel local în domeniul securităţii cibernetice. Astfel, prin aducerea lui Gabriel şi numirile lui Marius şi Sorin în noile poziţii de conducere, întărim departamentele de dezvoltare a afacerii şi tehnice. Suntem convinşi că experienţa lor solidă ne va ajuta ca în viitorul apropiat să transformăm Safetech Innovations într-un jucător internaţional important în domeniul securităţii cibernetice," a declarat Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

Potrivit sursei citate, Gabriel Muşat, noul Director de Strategie şi Dezvoltare, are o experienţă de peste 30 de ani în domeniul IT&C în servicii tehnice pentru reţele de comunicaţii, centre de date şi sisteme de securitate IT, vânzări de soluţii IT, marketing şi management. Gabriel este unul dintre fondatorii integratorului IT Datanet Systems, pe care l-a administrat până anul acesta. În cadrul Safetech Innovations, acesta va fi responsabil de dezvoltarea relaţiilor de afaceri cu clienţii existenţi şi potenţialii noi clienţi ai Safetech Innovations şi creşterea cotei de piaţă a companiei la nivel naţional.

Marius Pârvu, care va conduce Direcţia de Servicii de Securitate a Informaţiei, s-a alăturat Safetech Innovations în anul 2017 şi are o experienţă de peste 20 de ani în domeniul tehnologiei informaţiei şi securităţii informaţiilor, în special în cercetarea şi furnizarea de servicii de securitate, precum cursuri de conştientizare a securităţii, evaluarea de vulnerabilităţi din cadrul unei companii, inginerie socială, criptografie, securizarea serverelor şi a dispozitivelor mobile şi investigaţii forensic.

Sorin Miriţescu, noul Director al Direcţiei de Cercetare-Dezvoltare, face parte din echipa Safetech Innovations din anul 2019. Acesta deţine o experienţă de peste 20 de ani în industria IT&C, perioadă în care a deţinut funcţii tehnice şi de management, fiind implicat în multiple proiecte complexe în domenii precum dezvoltarea de software, securitatea informaţiilor, reţele de comunicaţii şi infrastructură IT. În prezent, activitatea lui Sorin este axată pe analiza, proiectarea şi dezvoltarea arhitecturilor complexe de securitate, colectare şi integrare de date, inginerie software, cercetare şi dezvoltare în domeniul securităţii cibernetice.

De la începutul acestui an, activitatea Safetech Innovations a crescut semnificativ pe fondul solicitărilor tot mai ridicate pentru servicii şi soluţii de securitate cibernetică. Atât clienţii noi, cât şi cei recurenţi, s-au orientat în această perioadă către serviciile de securitate cibernetică pentru creşterea nivelului de protecţie, dar şi pentru identificarea vulnerabilităţilor şi riscurilor, realizarea de evaluări de conformitate, urmând ca investiţiile să fie efectuate după elaborarea planurilor de măsuri rezultate în urma acestor activităţi. Tot mai mulţi dintre clienţii companiei investesc în soluţii de securitate cibernetică în urma elaborării unui astfel de plan de măsuri. Conducerea companiei se aşteaptă ca solicitările în această direcţie să îşi continue trendul ascendent, aspect care va contribui la creşterea cifrei de afaceri a companiei, precum şi a profitabilităţii.

În acest context, în primul semestru din 2022, Safetech Innovations a înregistrat venituri totale din exploatare de 15,3 milioane de lei, o creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 2,6 milioane de lei, o majorare cu 104% comparativ cu primul semestru din 2021. În primele şase luni ale anului, cifra de afaceri s-a ridicat la 10,7 milioane de lei, o apreciere cu 15%, în principal datorită creşterii ponderii contractelor de servicii pentru securitate cibernetică.

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 159 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro