Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

SAP pregăteşte un program multianual de răscumpărare de acţiuni

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

SAP pregăteşte un program multianual de răscumpărare de acţiuni

Producătorul german de software pentru afaceri SAP AG are în vedere lansarea unui program de răscumpărare a acţiunilor pe mai mulţi ani, conform declaraţiilor făcute ieri de vicepreşedintele companiei, Bill McDermott, citat de Reuters, care aminteşte că anunţul în acest sens vine după ce SAP a încheiat câteva tranzacţii de miliarde de dolari în ultimii ani.

SAP, cea mai valoroasă firmă de tehnologie din Europa, a finalizat, în ianuarie, preluarea companiei americane Qualtrics, care măsoară online încrederea clienţilor.

"Vom avea o abordare disciplinată a alocării de capital, inclusiv vom evalua un program multianual de răscumpărare a acţiunilor", a declarat McDermott către acţionari, în adunarea generală anuală a SAP, desfăşurată în Mannheim.

SAP a răscumpărat pentru ultima oară acţiuni proprii în 2017, în sumă de 500 de milioane de euro (561 milioane de dolari).

Reuniunea acţionarilor s-a concentrat pe programul de restructurare a SAP, anunţat în ianuarie, care implică aproximativ 4.400 disponibilizări, ca parte a eforturilor de a transforma compania într-o afacere digitală.

Restructurarea a dus la mai multe plecări de directori cu o experienţă importantă în industrie, care au provocat anumite temeri legate de scurgerea de cunoştinţe din companie.

Luna trecută, investitorul activist american Elliott a dezvăluit că are o participaţie de 1,2 miliarde de dolari la SAP, declarând că a susţinut o creştere a eficienţei managementului în vederea extinderii marjelor ajustate de profit operaţional cu un total de 5 puncte procentuale, până în 2023.

McDermott a indicat că nu există presiuni din partea companiei Elliott pentru reducerea numărului locurilor de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS