SAP pregăteşte un program multianual de răscumpărare de acţiuni

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

SAP pregăteşte un program multianual de răscumpărare de acţiuni

Producătorul german de software pentru afaceri SAP AG are în vedere lansarea unui program de răscumpărare a acţiunilor pe mai mulţi ani, conform declaraţiilor făcute ieri de vicepreşedintele companiei, Bill McDermott, citat de Reuters, care aminteşte că anunţul în acest sens vine după ce SAP a încheiat câteva tranzacţii de miliarde de dolari în ultimii ani.

SAP, cea mai valoroasă firmă de tehnologie din Europa, a finalizat, în ianuarie, preluarea companiei americane Qualtrics, care măsoară online încrederea clienţilor.

"Vom avea o abordare disciplinată a alocării de capital, inclusiv vom evalua un program multianual de răscumpărare a acţiunilor", a declarat McDermott către acţionari, în adunarea generală anuală a SAP, desfăşurată în Mannheim.

SAP a răscumpărat pentru ultima oară acţiuni proprii în 2017, în sumă de 500 de milioane de euro (561 milioane de dolari).

Reuniunea acţionarilor s-a concentrat pe programul de restructurare a SAP, anunţat în ianuarie, care implică aproximativ 4.400 disponibilizări, ca parte a eforturilor de a transforma compania într-o afacere digitală.

Restructurarea a dus la mai multe plecări de directori cu o experienţă importantă în industrie, care au provocat anumite temeri legate de scurgerea de cunoştinţe din companie.

Luna trecută, investitorul activist american Elliott a dezvăluit că are o participaţie de 1,2 miliarde de dolari la SAP, declarând că a susţinut o creştere a eficienţei managementului în vederea extinderii marjelor ajustate de profit operaţional cu un total de 5 puncte procentuale, până în 2023.

McDermott a indicat că nu există presiuni din partea companiei Elliott pentru reducerea numărului locurilor de muncă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS