ICT

SIBEXDerivatul pe aur, din nou, cel mai speculat pe piaţa futures

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 iulie 2016

La Sibex, şedinţa de la mijlocul săptămânii se anunţa una peste predecesoarele sale, datele culese la ora 17.15 indicând un rezultat mai bun, comparativ cu zilele de luni şi marţi la aceeaşi oră. Mai exact, se înregistrau 43 de contracte futures iar valoarea tranzacţiilor se situa la aproape 110.000 de lei. După ce a fost ignorat marţi, derivatul pe aur a reintrat în joc, astfel că distribuţia contractelor pe produse nu era greu de ghicit, acesta detaşându-se cu uşurinţă prin 40 de contracte încheiate pe scadenţa august. Simbolul GOLD 16H a început ziua la un preţ de referinţă[1] de 1356,2 dolari şi, după mai bine de şapte ore de la startul sesiunii valora 1344 USD/uncie, depreciindu-se cu 12,2 dolari. Comparativ cu închiderea de luni cotaţia metalului nobil pierdea 10 USD. Evoluţia era una uşor decalată faţă de cea de pe plan extern unde aurul a stopat miercuri două zile de scădere amplă, care au adus cel mai mare declin din martie încoace, dar decorelarea se explica prin faptul că marţi nu s-au înregistrat tranzacţii cu preţul futures al metalului nobil pe piaţa sibiană, fapt ce a ţinut preţul nemodificat. Aprecierea consemnată pe pieţele externe se justifica prin aşteptările pentru implementarea de noi stimulente de către băncile centrale, situaţie care poate amplifica cererea de active de siguranţă, cum este considerat aurul.

Pentru derivatul pe Dow Jones datele indicau doar 3 contracte pe scadenţa septembrie Cotaţia DEDJIA 16I era estimată la 18.275 de puncte, în minus cu 140 de puncte faţă de "start of day price", care a fost calculat de ATHEXClear la 18.415 puncte. Faţă de cotaţia de la închiderea din sesiunea anterioară preţul afişa însă o apreciere timidă de 8 puncte.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro