Revista BURSA Construcţiilor

SIF Banat Crişana schimbă metoda pentru înfiinţarea holdingului hotelier

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 aprilie 2014

SIF Banat Crişana schimbă metoda pentru înfiinţarea holdingului hotelier

"Calipso" Oradea se transformă în SIF Hoteluri

SIF Banat Crişana vrea să îşi înfiinţeze holdingul hotelier pe structura "Calipso" Oradea, societate pe care o controlează.

Adunarea Generală a Acţionarilor "Calipso" (CAOR), din 19 mai, urmează să decidă schimbarea denumirii societăţii în SIF Hoteluri, iar Consiliul de Administraţie va fi mandatat să analizeze oportunităţi de preluare de afaceri din domeniul turismului.

Totodată, acţionarii trebuie să aprobe vânzarea la pachet prin licitaţie a 41 de spaţii comerciale, cu un preţ de pornire de 4 milioane de euro.

Constituirea unui holding hotelier se număra printre obiectivele SIF Banat Crişana în acest an, după ce, anul trecut, SIF1 a înfiinţat SIF Imobiliare, în Cipru.

Holdingul dedicat sectorului imobiliar a fost înfiinţat prin încorporarea a 18 companii din portofoliul SIF Banat-Crişana. În decembrie 2013, SIF Imobiliare Plc. a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti şi admisă la tranzacţionare pe piaţa ATS.

Hotelul Doubletree by Hilton de cinci stele din Oradea este cel mai cunoscut hotel din portofoliul SIF Banat-Crişana. Clădirea a fost construită prin intermediul Calipso Oradea, la care SIF Banat-Crişana deţine peste 95% din acţiuni.

SIF1 a achiziţionar, în ultima vreme, peste 1% din CAOR. Pe fondul acestor schimburi, titlurile CAOR au înregistrat o creştere spectaculoasă, preţul urcând de la 1,73 lei/acţiune (20 martie 2014), la 2,45 lei/acţiune, în prezent.

Societatea din Oradea a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 6,2 milioane lei, după o pierdere de 3,7 milioane lei în 2012. În schimb, cifra de afaceri netă aproape s-a dublat în anul 2013 pentru companie, ajungând la 12,5 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Codul Insolvenţei”
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro