SIF-URILE SE IMPLICĂ TOT MAI MULT ÎN INDUSTRIA HOTELIERĂ SIF "Banat-Crişana" a preluat "Eurohotel" pentru 1,49 milioane de euro

INGRID ZAMFIR
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 ianuarie 2004

SIF "Banat-Crişana" a cum-părat hotelul "Eurohotel" din Ti-mişoara, aparţinînd societăţii "Valy-Tim", valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 1,49 milioane de euro. Societatea "Valy-Tim" are un capital social de 54,34 miliarde de lei, împărţit în acţiuni cu valoarea nominală de 100.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor SIF "Banat-Crişana", hotelul recent achiziţionat este al cincilea din portofoliu, urmînd ca, în perioada următoare, numărul aces-tora să se dubleze. "Eurohotel" este o unitate hotelieră de trei stele şi nu necesită investiţii majore. Societatea "Valy-Tim" a realizat anul trecut un profit preliminat de 5 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de aproximativ 16 miliarde de lei. Reprezentanţii SIF "Banat-Crişana" ne-au precizat că hotelul are în vecinătate un teren de 2000 de metri pătraţi pe care ar putea fi construit un restaurant şi un centru de afaceri.

SIF "Banat-Crişana" intenţionează să înfiinţeze un lanţ hotelier în principalele oraşe din zona de vest a României. Pînă la acest moment, societatea de investiţii financiare deţine două hoteluri funcţionale "Meseş" din Zalău şi "Rusca" din Hunedoara. Hotelul "Meseş" are 3 stele şi servicii de 4 stele, iar "Rusca" are în prezent 2 stele, urmînd ca după finalizarea investiţiilor să obţină statutul de 3 stele. Alte două hoteluri pe care le-a cumpărat SIF "Banat-Crişana" în Cluj şi Baia Mare se află în curs de amenajare.

SIF "Banat-Crişana" a ales să achiziţioneze diverse clădiri cu altă destinaţie decît cea de hoteluri şi să le transforme în unităţi turistice, deoarece costurile sînt mult mai reduse. Reprezentanţii SIF ne-au declarat că au avut diverse oferte de preluare a unor societăţi hoteliere din partea unor fonduri de investiţii, dar că preţurile cerute erau foarte ridicate. SIF "Transilvania" şi SIF "Muntenia" sînt implicate, de asemenea, în investiţii de acest gen. SIF "Transilvania" vrea să formeze un lanţ de hoteluri poziţionate în staţiunile de pe litoral care se va numi "Turism Hoteluri, Restaurante Marea Neagră". Acest lanţ hotelier va fi constituit pe structura socie-tăţilor "Eforie" SA, "Venus" SA, "Saturn" SA, "Carmen Silva" SA şi "Mioriţa Estival" 2002 SA. SIF "Transilvania" este la momentul actual unul dintre cei mai importanţi investitori din turism, circa 13,7% din portofoliul său fiind reprezentat de participaţii la 70 de societăţi din acest sector.

SIF "Muntenia" a finalizat investiţia la hotel "Bucovina-Club de Munte" şi a fost integrată în lanţul hotelier "Best Western Hotels Romania". Tot anul trecut, SIF "Muntenia" a achiziţionat complexul turistic "Hanul Piraţilor" din Constanţa.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb