Simon Peters: "Bitcoin creşte pe fondul aprobării aşteptate a listării primului ETF de bitcoin"

F.D.
Bănci-Asigurări / 23 octombrie 2023

Simon Peters: "Bitcoin creşte pe fondul aprobării aşteptate a listării primului ETF de bitcoin"

Bitcoin a înregistrat progrese semnificative în cursul săptămânii trecute, tranzacţionându-se în prezent la aproximativ 30.700 de dolari - o creştere de 3.000 de dolari faţă de lunea trecută.

Entuziasmul din jurul deciziei privind ETF-ul pentru Bitcoin a fost invocat ca motiv pentru această creştere, JP Morgan anticipând că o aprobare va fi emisă înainte de 10 ianuarie 2024.

În timp ce ştirile false despre emiterea aprobării au provocat o creştere iniţială săptămâna trecută, se pare că avântul bitcoin a continuat pe măsură ce piaţa se îndreaptă spre momentul crucial al aprobării potenţialului ETF.

Ether a înregistrat, de asemenea, o evoluţie pozitivă pe măsură ce piaţa a adoptat un sentiment mai optimist, câştigând aproximativ 4% şi tranzacţionându-se în prezent la aproximativ 1.660 de dolari pe platforma eToro.

Săptămâna următoare

Săptămâna aceasta urmează să avem joi anunţul privind PIB-ul SUA, care ar putea atrage interesul pieţelor.

Toată atenţia va fi îndreptată către Biroul de analiză economică al SUA, care va publica cele mai recente cifre, indicând starea de sănătate a economiei americane. În acest moment, veştile proaste sunt veşti bune pentru cripto - atunci când datele arată că economia se contractă sau are performanţe uşoare, Bitcoin, în special, se redresează sau îşi menţine valoarea. Dimpotrivă, atunci când PIB-ul este puternic, cel mai mare criptoactiv după valoarea de piaţă scade, din cauza ameninţării ca ratele dobânzilor să fie menţinute la niveluri ridicate pentru mai mult timp, datorită menţinerii puterii de cumpărare.

Ca urmare a creşterii de săptămâna trecută, săptămâna aceasta ar putea fi crucială pentru a vedea dacă piaţa criptoactivelelor ia o nouă direcţie şi iese din iarna cripto sau dacă piaţa rămâne încă precaută (mai multe detalii mai jos).

Evenimente importante

Un fond de investiţii ETF în bitcoin ar putea adăuga 1 trilion de dolari la piaţa cripto - piaţa totală de criptoactive ar creşte cu 1 trilion de dolari dacă ETF-ul pentru Bitcoin va fi aprobat, a afirmat firma de analiză a datelor CryptoQuant. Compania a estimat că, dacă emitenţii care au solicitat listarea ETF-urilor pentru bitcoin ar plasa doar 1% din activele pe care le au în administrare în ETF-uri, aproximativ 155 de miliarde de dolari ar putea intra pe piaţă.

Astfel, bitcoin ar deveni un activ de 900 de miliarde de dolari, ceea ce ar duce la creşterea capitalizării sale de piaţă cu aproape o treime.

S-ar putea să vină primăvara cripto - Morgan Stanley Wealth Management a dat o veste bună pieţei în această săptămână, cu un raport publicat pe site-ul său, în care se afirmă că piaţa bear a criptoactivelor ar putea fi pe sfârşite.

Europenii vor putea plăti în curând pentru Ferrari în criptoactive, ca urmare a cererii clienţilor bogaţi. Astfel, Ferrari va accepta plata în criptomonede în SUA şi, cu timpul, şi în Europa, ca urmare a cererilor venite din partea clienţilor bogaţi, s-a raportat în presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb