SkyLight Residence câştigă definitiv în instanţă procesul împotriva AAAS privind licitaţia pentru privatizarea Aversa

G.D.
Companii / 22 septembrie

Michael Topolinski

Michael Topolinski

Skylight Residence SRL, deţinută de familia de investitori Topolinski, a câştigat ultimul apel împotriva Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) în cazul privatizării Aversa, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis că dezvoltatorul a îndeplinit toate obligaţiile impuse prin licitaţia desfăşurată în septembrie 2013, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Este o decizie monumentală pentru noi, la capătul unei lupte care a durat 9 ani, timp în care am învins AAAS în instanţă de 21 de ori", spune Michael Topolinski. "Probabil că nu mulţi investitori străini ar fi dat dovadă de atâta determinare, curaj şi tărie pentru a-şi susţine cauza, însă familia noastră rămâne dedicată principiilor etice de business şi luptei împotriva corupţiei sistemice. Suntem bucuroşi că instanţele din România ne-au făcut dreptate, deoarece de-a lungul anilor am fost în mod constant ţinta acuzaţiilor false şi nefondate, a jurnalismului părtinitor şi manipulării opiniei publice de către un sistem corupt."

Potrivit sursei citate, dezvoltatorul imobiliar va prelua acum proprietatea terenului de 97.000 mp, intenţionând să demareze lucrările de construcţie a proiectului cu utilizare mixtă Skylight Residence în 2023.

Tyler Topolinski adaugă: "SkyLight Residence este un proiect sustenabil de peste 500 de milioane de euro care va transforma pentru totdeauna zona Obor şi viaţa rezidenţilor săi. De prea mulţi ani, acest cartier a fost obligat să trăiască în preajma unor clădiri în stare avansată de degradare, care puneau în pericol siguranţa şi sănătatea oamenilor. Odată obţinută autorizaţia de demolare, a trebuit să ne mişcăm rapid, deoarece două rapoarte realizate de ingineri experţi au concluzionat că aceste clădiri aflate în stare avansată de degradare s-ar putea prăbuşi oricând peste Ziduri Mosi, aşa că trebuiau demolate de urgenţă. Până acum, am investit aproximativ 500.000 de euro în lucrări de demolare şi curăţarea zonei în vederea pregătirii pentru demararea lucrărilor de construcţie".

Conceput pentru segmentul mediu şi premium de piaţă, SkyLight Residence este un proiect sustenabil creat în conformitate cu standardul de excelenţă BREEAM care certifică proiectele verzi. Proiectul cu utilizare mixtă va cuprinde peste 35% din teren organizat ca spaţii verzi (comparativ cu procentul minim impus de 30%), peste 2.200 de apartamente, 89.000 mp de spaţii de birouri organizate în forma unui campus IT şi 8.540 mp suprafaţă de vânzare în cadrul spaţiilor comerciale. Spaţiile verzi vor include 5 parcuri private cu piscine, piste de alergare, zone de lectură, parcuri pentru câini şi spaţii de întâlnire.

Pentru a răspunde nevoilor Primăriei şi locuitorilor din Sectorul 2, InteRo va include în proiectul său o şcoală primară cu o capacitate de 250 de locuri pentru elevi, trei grădiniţe (cu o capacitate totală de 150 de locuri pentru copii) şi trei creşe (de asemenea pentru 150 de copii).

De asemenea, familia Topolinski a fost de acord să doneze administraţiei locale străzi în valoare de

12 milioane de euro pe care le va construi în cadrul proiectului SkyLight. Totodată, bugetul

Primăriei va beneficia de impozite anuale în sumă de aproximativ 15 milioane lei ca urmare a realizării

proiectului, sumă ce va asigura un sprijin financiar important pentru noi investiţii în Sectorul 2.

Un beneficiu suplimentar pentru comunitatea locală va fi dezvoltarea parcului central în suprafaţă de

8.000 mp care va face legătura dintre Parcul Bucur Obor şi un nou parc de 3 hectare propus a fi

amenajat odată cu revitalizarea zonei CFR. De asemenea, InteRo s-a angajat să planteze 1.000 de

copaci de mari dimensiuni în zonă, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro