Societatea Naţională a Apelor Minerale a fuzionat prin absorbţie cu societatea Germisara S.A.

D.T.
Companii / 15 martie

Societatea Naţională a Apelor Minerale a fuzionat prin absorbţie cu societatea Germisara S.A.

Societatea Naţională a Apelor Minerale SA (SNAM S.A.), companie cu capital 100% de stat aflată în portofoliul Ministerului Economiei, a fuzionat prin absorbţie cu societatea Germisara S.A., societate care are tot Ministerul Economiei drept acţionar unic, conform unui comunicat remis redacţiei. În urma acestei fuziuni, SNAM îşi adaugă în portofoliu o nouă licenţă de exploatare apă minerală balneo-terapeutică aflată în staţiunea Geoagiu Băi şi devine astfel furnizor pentru domeniul balneaţiei şi wellness-ului din localitate.

Potrivit comunicatului, decizia privind fuziunea dintre SNAM şi Germisara a fost luată la nivelul Ministerului Economiei, forul tutelar pentru ambele societăţi, şi a fost finalizată la 31 decembrie 2022, în urma unei proceduri care a durat aproape un an de zile.

"Fuziunea permite o sinergie în administrarea celor două companii, printr-un sistem decizional unitar care conduce la o utilizare mai eficientă a resurselor umane şi logistice. Societatea Naţională a Apelor Minerale, cu experienţa sa de succes (fiind o companie de stat pe profit), asigură premisele optime pentru exploatarea şi valorificarea apei minerale terapeutice şi pentru gestionarea eficientă din punct de vedere durabil şi economic al patrimoniului preluat de la Germisara. Creşterea numărului de perimetre cu potenţial de valorificare din punct de vedere terapeutic se înscrie în tendinţa actuală de dezvoltare a turismului balnear şi al wellness-ului, fiind în concordanţă cu Strategia Naţională a României pentru dezvoltarea turismului 2019- 2030, dar şi cu Strategia pentru dezvoltarea turismului balnear", a declarat Alin Udrişte, Directorul General SNAM.

Odată cu intrarea în patrimoniul SNAM a surselor de apă ale Germisara, acestea vor beneficia de lucrări de reabilitare şi extindere a perimetrelor, cu efect direct în creşterea încasărilor din vânzare de apă şi redevenţe mai mari, care reprezintă venituri la bugetul de stat, se precizează în comunicat.

"Societatea Naţională a Apelor Minerale SA, prin specialiştii săi, are o experienţă considerabilă în domeniul gestionării durabile, exploatării şi valorificării resurselor hidrominerale, ceea ce va aduce un plus de valoare prin utilizarea unor echipamente performante de extragere a apei minerale terapeutice. Astfel, vom reuşi să dezvoltăm activitatea de exploatare şi valorificare apă minerală terapeutică", a mai afirmat Alin Udrişte.

Germisara SA a luat fiinţă ca urmare a HG 1041/25.09.1990, prin desprinderea de fostul OJT, şi a deţinut, la înfiinţare, mai multe imobile cu domeniile de activitate alimentaţie publică, comerţ şi turism, potrivit sursei. În anul 1999, în baza HG 221/1995 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, societatea este atestată pentru exploatarea apelor termominerale obţinând Licenţa de concesiune pentru exploatare nr. 324/07.05.1999 pentru o perioada de 20 ani, cu drept de prelungire garantat de lege pe perioade succesive de 5 ani, se precizează în sursă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. GATA ! S-A TERMINAT ȘI CU ... GERMISARA, ÎNCEPUTUL BENEFIC AL TURISMULUI BALNEAR LA GEOAGIU BĂI ! SĂ VĂ FIE RUȘINE LA TOȚI ȘI VĂ DORESC, INEVITABIL, UN FALIMENT URGENT ! ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro