SOLIDARITATEA SANITARĂ:Cifrele unui raport CE arată situaţia dramatică a personalului din sistemul sanitar românesc

Elena Deacu
Companii #Sănătate / 27 martie 2015

România este situată în rândul ţărilor cu numărul cel mai mic de doctori din UE, respectiv 2,5 medici la 1000 de locuitori, în condiţiile în care suntem o importantă ţară sursă pentru migraţia medicilor, arată Federaţia Solidaritatea Sanitară din România, într-un comunicat.

Potrivit acestuia, deşi avem numărul cel mai mic de medici, suntem pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de pacienţi externaţi la 1000 de locuitori: 217. Specialiştii tratează acest număr mare de pacienţi în condiţiile celui mai mic nivel al cheltuielilor pentru sănătate per capita din întreaga Uniune Europeană, care înseamnă cele mai puţine resurse pentru tratament şi îngrijire; situaţia este identică şi în ceea ce priveşte procentul din PIB alocat Sănătăţii.

România are numărul cel mai mare de pacienţi externaţi per medic din întreaga U.E., 86, în condiţiile celui mai mic nivel de salarizare şi a celui mai mic nivel de finanţare per capita. Cu alte cuvinte, medicii din România muncesc cel mai mult din întreaga U.E. pe cele mai mici salarii. Numărul mediu al zilelor de spitalizare per pacient (7,5) este sub media UE (7,8), fapt care indică eficienţa activităţii prestate, mai arată Federaţi.

"Nu numai că medicii din România au cel mai mare număr de pacienţi din UE, însă ei trebuie să-i trateze în condiţiile în care au cele mai puţine resurse. Ilustrativ în acest sens este faptul că România are cel mai mic număr de investigaţii CT şi RMN din întreaga Uniune, ceea ce arată dificultăţile pe care le întâmpină medicii în stabilirea diagnosticului", precizează comunicatul.

Potrivit Federaţiei Solidaritatea Sanitară, cifrele indică adevărata cauză a dramelor din spitalele publice româneşti, cărora le cad victime, deopotrivă, pacienţii şi personalul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

25 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9417
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6288
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8055
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7906
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.5001

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro