Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

SORINA PINTEA:"Dorim să introducem medicamente inovative"

S.T.
Miscellanea #Sănătate /

Sorina Pintea (Sursa foto: Twitter)

Sorina Pintea (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, astăzi, că doreşte introducerea pe lista medicamentelor compensate şi gratuite de molecule inovative, dar, în acelaşi timp, România nu îşi permite ca medicamentele generice care sunt ieftine să dispară de pe piaţă.

"De anul trecut s-au făcut paşi concreţi, dorim să creştem lista medicamentelor compensate. Dorim să introducem medicamente inovative, dar nu ne permitem să dispară medicamente generice care sunt ieftine. Până nu ajungem la acel echilibru, vom fi limitaţi", a spus Pintea, în cadrul unei dezbateri, potrivit Agerpres.

Ministrul consideră că unele medicamente aflate de mulţi ani pe lista de compensate şi gratuite sunt depăşite, însă propunerea de scoatere a acestora ar trebui să vină de la comisiile de specialitate.

"De câţi ani nu s-a mai făcut curăţenie în lista compensatelor? Introducem noi molecule, dar cele vechi sunt de la Ginkgo Biloba. Şi tot de la comisiile de specialitate aştept răspunsuri, eu nu sunt medic", a explicat Sorina Pintea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS