"Spionaj şi contraspionaj" în domeniul telecomunicaţiilor

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 8 aprilie 2019

Meng Wanzhou a fost arestată în decembrie, în Canada, după ce a fost pusă sub acuzare, dar acuzaţiile au fost făcute publice abia în ianuarie. Ea afirmă că este nevinovată şi contestă extrădarea.

Meng Wanzhou a fost arestată în decembrie, în Canada, după ce a fost pusă sub acuzare, dar acuzaţiile au fost făcute publice abia în ianuarie. Ea afirmă că este nevinovată şi contestă extrădarea.

"Războiul" dus de unele state cu cea mai mare firmă chineză de telecomunicaţii a atins o fază nouă. Acuzată că spionează pentru guvernul Chinei, compania a fost la rândul ei supusă aceluiaşi tratament.

Autorităţile americane au obţinut informaţii despre Huawei prin intermediul filajului şi intenţionează să folosească informaţiile în procesul în care acuză compania chineză de telecomunicaţii de încălcarea sancţiunilor împotriva Iranului. Procurorul adjunct Alex Solomon a declarat în timpul unei audieri care a avut loc la un tribunal federal din Brooklyn că dovezile, obţinute în conformitate cu legea referitoare la supravegherea externă (U.S. Foreign Intelligence Surveillance Act - FISA), trebuie tratate ca documente clasificate. Informaţiile obţinute în cadrul legii FISA sunt în general utilizate în cazuri de spionaj. Guvernul a anunţat  Huawei, prin intermediul justiţiei, de intenţia de a folosi informaţiile, afirmând că "au fost obţinute sau derivate din supravegherea electronică şi cercetări fizice", dar nu a oferit detalii, informează News.ro.

Statele Unite au exercitat presiuni asupra altor ţări să nu utilizeze echipamente Huawei în reţelele 5G, îngrijorate fiind că echipamentele pot fi folosite de Beijing pentru spionaj. Compania a susţinut că îngrijorările sunt nefondate. "Motivul pentru care se efectuează activităţi de supraveghere în cadrul legii FISA este că exis­tă suspiciuni de spionaj din partea unei alte ţări. Guvernul SUA a fost îngrijorat în legătură cu spionajul din partea Huawei de ani de zile", a spus Brian Frey, fost procuror federal care nu este implicat în cazul Huawei. În cazul înregistrat la tribunalul din Brooklin, Huawei şi directorul său financiar, Meng Wanzhou, sunt acuzaţi că au conspirat pentru fraudarea HSBC şi a altor bănci, prin prezentarea nerea­lă a relaţiei dintre Huawei şi Skycom, o posibilă companie paravan cu operaţiuni în Iran. Huawei afirmă că Skycom este un partener de afaceri local, dar procurorii acuză că este o filială neoficială care maschează afacerile cu Iranul.

Meng a fost arestată în decembrie, în Canada, după ce a fost pusă sub acuzare, dar acuzaţiile au fost făcute publice abia în ianuarie. Ea afirmă că este nevinovată şi contestă extrădarea.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro