Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

"Spionaj şi contraspionaj" în domeniul telecomunicaţiilor

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii /

Meng Wanzhou a fost arestată în decembrie, în Canada, după ce a fost pusă sub acuzare, dar acuzaţiile au fost făcute publice abia în ianuarie. Ea afirmă că este nevinovată şi contestă extrădarea.

Meng Wanzhou a fost arestată în decembrie, în Canada, după ce a fost pusă sub acuzare, dar acuzaţiile au fost făcute publice abia în ianuarie. Ea afirmă că este nevinovată şi contestă extrădarea.

"Războiul" dus de unele state cu cea mai mare firmă chineză de telecomunicaţii a atins o fază nouă. Acuzată că spionează pentru guvernul Chinei, compania a fost la rândul ei supusă aceluiaşi tratament.

Autorităţile americane au obţinut informaţii despre Huawei prin intermediul filajului şi intenţionează să folosească informaţiile în procesul în care acuză compania chineză de telecomunicaţii de încălcarea sancţiunilor împotriva Iranului. Procurorul adjunct Alex Solomon a declarat în timpul unei audieri care a avut loc la un tribunal federal din Brooklyn că dovezile, obţinute în conformitate cu legea referitoare la supravegherea externă (U.S. Foreign Intelligence Surveillance Act - FISA), trebuie tratate ca documente clasificate. Informaţiile obţinute în cadrul legii FISA sunt în general utilizate în cazuri de spionaj. Guvernul a anunţat  Huawei, prin intermediul justiţiei, de intenţia de a folosi informaţiile, afirmând că "au fost obţinute sau derivate din supravegherea electronică şi cercetări fizice", dar nu a oferit detalii, informează News.ro.

Statele Unite au exercitat presiuni asupra altor ţări să nu utilizeze echipamente Huawei în reţelele 5G, îngrijorate fiind că echipamentele pot fi folosite de Beijing pentru spionaj. Compania a susţinut că îngrijorările sunt nefondate. "Motivul pentru care se efectuează activităţi de supraveghere în cadrul legii FISA este că exis­tă suspiciuni de spionaj din partea unei alte ţări. Guvernul SUA a fost îngrijorat în legătură cu spionajul din partea Huawei de ani de zile", a spus Brian Frey, fost procuror federal care nu este implicat în cazul Huawei. În cazul înregistrat la tribunalul din Brooklin, Huawei şi directorul său financiar, Meng Wanzhou, sunt acuzaţi că au conspirat pentru fraudarea HSBC şi a altor bănci, prin prezentarea nerea­lă a relaţiei dintre Huawei şi Skycom, o posibilă companie paravan cu operaţiuni în Iran. Huawei afirmă că Skycom este un partener de afaceri local, dar procurorii acuză că este o filială neoficială care maschează afacerile cu Iranul.

Meng a fost arestată în decembrie, în Canada, după ce a fost pusă sub acuzare, dar acuzaţiile au fost făcute publice abia în ianuarie. Ea afirmă că este nevinovată şi contestă extrădarea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS