Spitalul "Victor Babes" din Timişoara dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate /

Spitalul "Victor Babes" din Timişoara dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie

Valoarea echipamentelor donate de Fundaţia Vodafone România spitalului se ridica la peste 110.000 Euro

Fundatia Vodafone România a donat Spitalului Clinic de Boli Infectioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babes" din Timişoara patru echipamente medicale de ultimă generaţie, necesare în laboratorul de microbiologie al instituţiei, în valoare de 112.000 de euro. Proiectul face parte din campania "Dreptul la SPITAL", iniţiată de Fundaţia de Ajutor Medical Profilaxis, în anul 2007.

Laboratorul spitalului a fost dotat la standarde europene cu un aparat automat de bacteriologie, un analizator de hematologie şi două incubatoare necesare pentru mediile de cultură. Spitalului "Victor Babes" are posbilitatea, folosind aceste echipamente, să ofere cele mai bune servicii medicale în diagnosticarea şi terapia bolilor infecţioase, inclusiv a infecţiei HIV şi a hepatitelor acute şi cronice.

"Prin această donaţie, continuam angajamentul Fundatiei Vodafone Romania, de a fi cat mai aproape de nevoile comunitătii şi de a susţine sistemul medical romanesc. Ne bucuram ca putem sa contribuim la imbunatatirea metodelor de investigatie si diagnosticare intr-unul dintre cele mai importante spitale din partea de vest a tarii. In ultimii trei ani, Fundatia Vodafone Romania a sustinut, numai in judetul Timis, proiecte din domeniul sanatatii, pentru prevenirea abandonului familial si pentru ajutorarea persoanelor cu nevoi speciale in valoare totala de 730.000 de Euro", a spus Liliana Solomon, Presedinta Fundatia Vodafone.

"Spitalul Victor Babes este Centru metodologic si Spital Clinic de referinta pentru bolile infectioase atat pentru judetul Timis, cat si pentru judetele invecinate - Arad, Hunedoara, Caras-Severin si Mehedinti. Echipamentele donate de Fundatia Vodafone vor ajuta la efectuarea a 180.000 de investigatii si analize bacteriologice, hematologice si imunologice anual, pentru cei peste 14.000 de pacienti care trec pragul acestui spital in fiecare an", a spus dr. Virgil Musta, presedintele Fundatiei Profilaxis.

Fundatia Vodafone Romania a acordat, in ultimii doi ani, fonduri de peste 1.000.000 de Euro pentru sustinerea programelor de asistenta medicala la nivel national, care au inclus si investitii in aparatura medicala - cardiotocografe, monitoare pentru functii vitale, ecografe si incubatoare performante - pentru spitale din Bucuresti si din tara.

In judetul Timis, Fundatia Vodafone Romania deruleaza, incepand cu anul 2007, alaturi Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis, proiectul "Dreptul la SPITAL - Sanatate, Profesionalism, Ingrijire, Tratament, Atentie, Longevitate" care are ca scop cresterea calitatii serviciilor medicale din spitalele locale.

In anul 2008, Fundatia Vodafone Romania a alocat 3,5 milioane de Euro pentru programe sociale care ofera acces la educatie copiilor din familii defavorizate, proiecte in domeniul sanatatii, programe pentru prevenirea abandonului familial, pentru ajutorarea persoanelor varstnice si a persoanelor cu nevoi speciale.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu 10 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit 7,5 milioane de Euro, in sute de programe de caritate si asistenta sociala.

Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis este o organizatie neguvernamentala infiintata in Timisoara in 1997. Obiectivul fundatiei este cresterea calitatii vietii copiilor, adultilor si varstnicilor, prin initierea si dezvoltarea unor servicii medicale sociale si educative de calitate. In ultimii doi ani, Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis, pe langa proiectul Dreptul la SPITAL, a derulat campanii de educatie pentru sanatate si a sustinut organizarea unor seminarii si conferinte cu teme medicale si sociale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro