Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

SPORT ŞI BANISalariul minim şi muncă "la negru"

D.N.
Ziarul BURSA #Sport /

Rezultatele slabe obţinute de sportul autohton în ultimii ani capătă mai nou şi explicaţii cât se poate de plauzibile. Sindicatul Naţional Sport şi Tineret susţine că 70% din personal - angajaţi în 74 de federaţii sportive naţionale şi în 118 unităţi din subordinea MTS - munceşte pe o "leafă de mizerie" şi reclamă încălcări grave ale drepturilor salariale. Pe un astfel de fond este foarte greu să se mai poată vorbi cu seriozitate despre performanţă.

Conform unui comunicat al SNTS, situaţia este dramatică înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo: "Au mai rămas 500 de zile până la Jocurile Olimpice de vară din 2020, cel mai mare eveniment sportiv mondial care are loc o dată la patru ani şi la ora actuală, ne place sau nu ne place, pregătim loturile care vor participa la acest eveniment, având în continuare salariaţi aflaţi la limita subzistenţei, problemele celor care muncesc în Sport şi Tineret fiind departe de a fi rezolvate. 70% din personal, angajaţi în 74 de federaţii sportive naţionale şi în 118 unităţi din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, munceşte pe o leafă de mizerie şi reclamă încălcări grave ale drepturilor salariale. Deşi anunţă dublarea bugetului alocat domeniului, Guvernul amâ-nă soluţiile pentru angajaţii cărora li se cere performanţă, dar sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Cu toate acestea, România intră în competiţia liderilor mondiali având pretenţii de la cei mai prost plătiţi bugetari din ţară. În Sport şi Tineret continuă furtul din salarii, se încalcă drepturi şi, treptat, se instaurează sclavia. Muncitorii sunt obligaţi să muncească "la negru" sâmbăta şi duminica fără să fie plătiţi, le sunt refuzate sporurile şi nu le sunt recunoscute vechimea, studiile sau performanţa. Condiţiile de muncă ale angajaţilor şi cele de antrenament ale sportivilor sunt improprii, iar programele de pregătire profesională lipsesc cu desăvârşire, deşi MTS este campion la fiecare rectificare, marcând cei mai mulţi bani necheltuiţi din buget".

Sindicaliştii susţin că acesta este respectul pe care guvernanţii îl au faţă de sportivi şi tineri, iar obiectivul de îmbunătăţire prin sport a stării generale de sănătate a naţiunii nu este considerat de interes naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie