STOP CONTRABANDA, PRIMELE 9 LUNI ALE LUI 2019: Creştere de 60% pentru capturile de ţigarete

B.D.
Companii #Contrabanda / 17 octombrie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

În primele nouă luni ale lui 2019 autorităţile române au capturat peste 110 de milioane de ţigarete de contrabandă, cu aproape 60% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Valoarea totală pe piaţa neagră a ţigaretelor confiscate în primele nouă luni ale anului de către autorităţile române se ridică la peste 56 de milioane de lei. Eforturile autorităţilor şi industriei de tutun au condus atât la o reducere a consumului de produse ilegale cât şi la încasări mai mari la bugetul de stat. Contribuţia la bugetul de stat a celei mai mari companii de pe piaţa tutunului din România, British American Tobacco, a crescut cu 15% în primele 9 luni ale lui 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind pragul de 5 miliarde de lei doar din accize într-un interval de 9 luni, se mai arată în comunicat.

Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice în cadrul British American Tobacco, Aria Europa Centrală şi de Sud a declarat: "România a înregistrat anul acesta cel mai mic nivel al contrabandei cu ţigarete din ultimii şase ani, dar chiar şi aşa suntem departe de media europeană. Această tendinţă cu efecte pozitive pentru societate poate fi răsturnată rapid prin introducerea unor măsuri extreme precum interzicerea expunerii ţigărilor legale la comercianţii corecţi şi introducerea unei noi taxe asupra produselor din tutun, aşa cum propune o iniţiativă legislativă concepută de aparatul de lobby anti-tutun".

Piaţa neagră a ţigaretelor a scăzut în iulie la 13,7% din totalul consumului, conform ultimului studiu Novel Research.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

25 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA3.9845
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4025
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6427
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6421

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro