STRATEGIA DE RELANSARE A PIEŢEI DE CAPITAL - DAN NICU, BRD ASSET MANAGEMENT:"Piaţa OPCVM a avut o dezvoltare foarte bună în ultimii ani"

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Piaţa organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare (OPCVM) a avut o dezvoltare foarte bună în ultimii ani, ritmul de creştere fiind unul mare, cu două cifre, potrivit afirmaţiilor domnului Dan Nicu, director general al BRD Asset Management.

Domnia sa a declarat că, la sfârşitul lunii august 2013, activele nete din sectorul OPCVM erau de 12,1 miliarde lei. Anul trecut, industria de profil din ţara noastră a crescut cu 30%, după un avans de 24% în 2011, care a urmat unei majorări de 49% în 2010, conform spuselor lui Dan Nicu.

Reprezentantul BRD Asset Management a menţionat că sectorul OPCVM reprezintă o interfaţă între investitori şi piaţa de capital - întrucât atrage resurse şi le plasează în funcţie de interesul investitorilor -, iar rolul său este atât de emitent, cât şi de participant activ la piaţa de capital.

"OPCVM reprezintă o soluţie importantă la dispoziţia investitorilor, prin care aceştia pot accesa în condiţii bune piaţa de capital", a concluzionat domnul Dan Nicu, arătând că aceste organisme asigură mobilizarea resurselor atrase de fonduri şi orientarea lor către piaţă, prin acţiuni şi obligaţiuni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS