Revista BURSA Construcţiilor

STRATEGIA DE RELANSARE A PIEŢEI DE CAPITAL - DAN NICU, BRD ASSET MANAGEMENT:"Piaţa OPCVM a avut o dezvoltare foarte bună în ultimii ani"

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 septembrie 2013

Piaţa organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare (OPCVM) a avut o dezvoltare foarte bună în ultimii ani, ritmul de creştere fiind unul mare, cu două cifre, potrivit afirmaţiilor domnului Dan Nicu, director general al BRD Asset Management.

Domnia sa a declarat că, la sfârşitul lunii august 2013, activele nete din sectorul OPCVM erau de 12,1 miliarde lei. Anul trecut, industria de profil din ţara noastră a crescut cu 30%, după un avans de 24% în 2011, care a urmat unei majorări de 49% în 2010, conform spuselor lui Dan Nicu.

Reprezentantul BRD Asset Management a menţionat că sectorul OPCVM reprezintă o interfaţă între investitori şi piaţa de capital - întrucât atrage resurse şi le plasează în funcţie de interesul investitorilor -, iar rolul său este atât de emitent, cât şi de participant activ la piaţa de capital.

"OPCVM reprezintă o soluţie importantă la dispoziţia investitorilor, prin care aceştia pot accesa în condiţii bune piaţa de capital", a concluzionat domnul Dan Nicu, arătând că aceste organisme asigură mobilizarea resurselor atrase de fonduri şi orientarea lor către piaţă, prin acţiuni şi obligaţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro