STRATEGIE 2004-2007BCR va fi listată la BVB, dar după privatizare

INGRID ZAMFIR
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2004

Profitul net estimat să fie repartizat pentru acordarea dividendelor pe 2003 este de aproximativ 150 de milioane de dolari

BCR îşi propune să îşi menţină cota de piaţă în următorii ani

Strategia băncii pe următorii trei ani prevede accelerarea dezvoltării segmentului de retail

Listarea BCR la Bursa de Valori Bucureşti va avea loc abia după finalizarea privatizării acesteia, susţin surse apropiate băncii. Potrivit programului de privatizare anunţat la sfîrşitul anului trecut, privatizarea BCR urmează să se încheie în 2007. Pînă atunci, BERD şi IFC, care au cumpărat 25% din acţiunile băncii vor implementa un program de restructurare şi dezvoltare a băncii, astfel încît aceasta să poată fi vîndută unui investitor strategic.

Programul de dezvoltare a BCR pentru perioada 2004-2007 a fost prezentat în cadrul Consiliului de Administraţie al BCR care s-a întrunit la sfîrşitul săptămînii trecute. Cea mai mare societate bancară din România are ca ţintă menţinerea cotei actuale (o treime din piaţa bancară autohtonă). Programul prezentat administratorilor prevede o dezvoltare accelerată în zona cardurilor şi cea de retail.

Avînd în vedere că BCR a lansat în ultimii trei ani mai multe tipuri de servicii în zona financiară, prin înfiinţarea societăţilor: BCR Securities, BCR Asigurări, BCR Leasing, BCR Asset Management, a fost realizat un program unitar de dezvoltare a lor.

Strategia BCR pe următorii ani cuprinde şi consolidare a participaţiilor subsidiarelor din străinătate. Sursele amintite mai susţin că profitul net care va fi distribuit acţionarilor băncii se va ridica la aproximativ 150 milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro