STUDIU BAT:Fumătorii care au trecut exclusiv la glo au obţinut îmbunătăţiri semnificative în privinţa mai multor indicatori cu potenţial de risc

S.B.
Companii / 6 septembrie 2022

Fumătorii care au trecut exclusiv la glo au obţinut îmbunătăţiri semnificative în privinţa mai multor indicatori cu potenţial de risc

Rezultatele complete ale unui studiu efectuat pe durata unui an de zile arată că fumătorii care au trecut exclusiv la glo, cel mai inovator produs din portofoliul BAT care încălzeşte, nu arde tutunul, au obţinut îmbunătăţiri semnificative şi susţinute în privinţa mai multor indicatori de potenţial de risc asociat dezvoltării timpurii a unor afecţiuni (între care boli pulmonare, cancer şi boli cardiovasculare), în comparaţie cu cei care au continuat să fumeze.

Rezultatele complete, publicate în revista internaţională Internal and Emergency Medicine, completează rezultatele privind efectele favorabile raportate la trei şi şase luni ale aceluiaşi studiu. Îmbunătăţirile remarcate s-au menţinut pe parcursul celor douăsprezece luni ale studiului şi vin în completarea dovezilor ştiinţifice consistente care susţin glo ca o alternativă mai puţin riscantă pentru fumătorii adulţi care altfel nu ar renunţa la fumat,.

"Rezultatele acestui studiu sunt cele mai importante date generate vreodată despre glo şi despre categoria produselor care încălzesc tutunul (THP - Tobacco Heating Products), în general. Acest studiu, bazat pe date concrete din lumea reală, ne permite să evaluăm schimbările pe care le experimentează fumătorii adulţi care trec exclusiv la glo, prin evaluarea indicatorilor timpurii ai potenţialului de risc asociat cu dezvoltarea unor afecţiuni. Sunt obţinute astfel noi dovezi atât de necesare în legătură cu amploarea schimbării şi durabilitatea efectului pe care îl poate avea trecerea completă la glo, întărind potenţialul glo ca produs cu risc redus.

"Le mulţumesc tuturor celor care au participat şi au contribuit la realizarea acestui studiu. Este un nou pas important înainte în călătoria noastră către un viitor mai bun", a declarat Dr. David O'Reilly, director cercetare ştiinţifică în cadrul BAT.

Pe baza indicatorilor timpurii ai bolilor evaluaţi, fumătorii care au trecut complet la glo în loc să continue să fumeze au înregistrat:

Reducerea semnificativă şi susţinută a unui biomarker cu potenţial de a provoca leziuni ADN asociate cancerului pulmonar.

Reducerea semnificativă şi susţinută a numărului de celule albe din sânge, un marker inflamator asociat dezvoltării precoce a bolilor cardiovasculare şi a altor boli asociate fumatului.

Îmbunătăţirea susţinută a colesterolului HDL, asociat dezvoltării reduse a bolilor cardiovasculare.

Îmbunătăţirea semnificativă şi susţinută a unui indicator al sănătăţii pulmonare (FeNO).

Îmbunătăţirea semnificativă şi susţinută a unui indicator cheie al stresului oxidativ, un proces implicat în mai multe boli asociate fumatului, precum cele cardiovasculare.

Noile date completează rezultatele unei alte cercetări recente despre gloiiii, care concluzionează că, "având în vedere datele ştiinţifice acumulate, glo este un produs cu expunere redusă în comparaţie cu ţigările care ard tutunul şi se consideră în mod rezonabil că reduce riscul de dezvoltare a bolilor asociate fumatului; se susţine astfel concluzia că fumătorii care trec în întregime la utilizarea produsului glo, care încălzeşte tutunul, îşi vor reduce riscul relativ de a dezvolta boli asociate fumatului, în comparaţie cu cei care continuă să fumeze".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro