STUDIU DELOITTE:"Fondurile de investiţii se vor implica în mai multe tranzacţii la nivelul României"

R.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 iulie 2018

Numărul tranzacţiilor din ţara noas­tră, în care sunt implicate fonduri de investiţii ar urma să crească, iar momentul prielnic pentru firmele de private equity din Europa Centrală ar trebui să se menţină, arată cel mai recent sondaj Deloitte Private Equity Confidence.

Două treimi dintre respondenţi estimează că volumul tranzacţiilor va rămâne la un nivel similar, cel mai mare din ultimii trei ani, iar aproape o treime (31%) estimează ca activitatea fondurilor de private equity să creas­că şi mai mult, în timp ce doar 2% estimează o încetinire - cel mai mic procent din ultimii cinci ani, conform Deloitte.

Estimările sunt susţinute de gradul mare de lichiditate al pieţelor, trei sferturi dintre respondenţi (72%) estimând că disponibilitatea accesului la finanţare va rămâne la acelaşi nivel în lunile ce vin.

Radu Dumitrescu, Partener Deloitte România, a afirmat: "Date fiind rezultatele pozitive ale sondajului, am încredere că vom vedea tot mai multe fonduri de investiţii prezente în tranzacţii ce au loc în România, atât într-un exit cât şi la cumpărare. Dacă ne uităm la ultimul an şi jumătate, o treime din tranzacţii au avut drept actor un fond de investiţii. Acesta este un bun indicator al atractivităţii României şi a poziţiei sale bune pe această piaţă".

Domnia sa a adăugat: "Cu o serie de tranzacţii majore implicând fonduri de investiţii în ultimele 18 luni, este de aşteptat ca România să continue să fie un teritoriu interesant pentru investitorii financiari".

Lichiditatea sănătoasă de pe pieţele din regiune şi interesul crescut au condus la evaluări mai mari, dar creşterea preţului a atins un platou: aproape o cincime din respondenţi (17%) se aşteaptă ca vânzătorii să scadă preţul în următorul semestru, mai mult decât dublu faţă de 8% în ultimul sondaj, mai notează studiul Deloitte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro