Subscrierile în oferta JT Grup Oil au depăşit 15 milioane de lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 mai

Sursa foto: facebook / JT Grup Oil 3

Sursa foto: facebook / JT Grup Oil 3

English Version

Investitorii pot subscrie acţiuni cu discount de 16% până luni, 3 iunie, inclusiv

Compania va fi listată în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Subscrierile în oferta distribuitorului de carburanţi JT Grup Oil au depăşit pragul de 15 milioane lei, conform calculelor noastre realizate pe baza informaţiilor culese din platforma unei societăţi de brokeraj.

Operaţiunea de piaţă a demarat marţi, 28 mai, iar până ieri la ora 14:00, investitorii lansaseră ordine de cumpărare pentru circa 2,32 milioane de acţiuni, echivalentul a aproape 15,1 miloane lei, în condiţiile în care preţul de subscriere este de 6,5 lei pe titlu.

Compania intenţionează să vândă cel mult zece milioane de acţiuni noi, subscrierile din primele cinci zile lucrătoare ale ofertei beneficiind de un discount de 16%, astfel încât preţul pe care investitorii îl vor plăti efectiv va fi de 5,46 lei pe titlu. Ultima zi de discount este 3 iunie, iar operaţiunea de piaţă se va încheia în data de 10 iunie, potrivit informaţiilor din documentul de listare, întocmit de Interdealer Capital Invest.

JT Grup Oil este una dintre cele mai importante companii ce activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi, compania urmând să folosească banii atraşi din piaţă pentru extinderea gama de servicii şi investiţii în noi proiecte şi tehnologii pentru eficientizarea operaţiunilor.

Steluţa Lebidov, CFO al distribuitorului de carburanţi, a afirmat: "Ne dorim ca banii pe care îi obţinem din IPO să fie o cofinanţare pentru restul resurselor pe care le avem deja la dispoziţie. Precizăm că, în acest moment, avem finanţarea necesară pentru finalizarea terminalului în portul Constanţa, o investiţie de 25 de milioane de euro obţinută din trei surse de finanţare: capital propriu, linie de credit la Unicredit Bank în valoare de nouă milioane de euro şi un grant de infrastructură mare de 11,5 milioane de euro. Avem un model operaţional bine definit, iar investiţia în propriul nostru terminal la Marea Neagră va asigura infrastructura necesară pentru îndeplinirea obiectivelor noastre strategice".

Oferta va fi considerată încheiată cu succes indiferent de valoarea subscrierilor, pragul minim al unei subscrieri fiind de 300 de acţiuni, respectiv 1.950 de lei. Încheierea ofertei va fi urmată de listarea în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Compania are o politică de dividende ce are în vedere principiul repartizärii echilibrate a rezultatului net, astfel încât să răspundă atât aşteptărilor acţionarilor cât şi nevoilor de dezvoltare ale societăţii. De asemenea, în cazul în care performanţa o permite, se are în vedere distribuirea de acţiuni gratuite, conform informaţiilor din memorandum.

Anul trecut, JT Grup Oil a avut venituri din exploatare de 225,8 milioane lei, cu 25% sub cele obţinute în 2022 şi un profit net de 5,7 milioane lei, în scădere cu 9% comparativ cu cel din anul anterior.

Potrivit companiei, reducerea veniturilor a fost cauzată de scăderea preţului combustibilului, respectiv de la 6,61 lei/litru (preţ mediu de vânzare) în 2022, la 5,72 lei/litru în 2023. De asemenea, în cursul anului 2022, JT Grup Oil a vândut combustibili către clienţi din Ucraina, livrări pe care, anul trecut, le-a făcut doar în primul trimestru, din cauza condiţiilor socio-politice şi economice din ţară.

Jean-Paul Tucan deţine 90% din companie, în vreme ce Bogdan Florin Aldea are 10% din distribuitorul de carburanţi, potrivit informaţiilor din documentul de listare.

Opinia Cititorului ( 12 )

 1. 16% discount face minuni!

  1. doar cautand pe google Jean-Paul Tucan si te ai cam lamurit da avand in vedere sondajele la vot, bravo lor,sa dea tepe daca lumea i proasta. restu n au de ales ori is fraieri ori dau si ei tepe

   Nu as spune ca e teapa, doar ca la per 33, cat rezulta din pretul de 5.46 pe actiune, este supraevaluata. Ei zica au investitii, si Petrom are investitii de 11 miliarde euro pana in 2030, si tot are Per 10-11, cu toata caderea mare a profitului. Hai sa zicem ca JTG e companie mica, e growth, deci PER 15. Asta inseamna ca pretul corect e 2.5 lei pe actiune. Cand ajunge acolo, mai vedem. Sau sa ramana pretul la 5-6 lei, dar sa creasca profitul, in asa fel incat sa iasa per 15 maximum. Pana atunci, nu merita cumparata

   Dupa listare se va dubla discountul si tot scumpa va fi actiunea asta.

  La BVB toti sunt speculatori, toti se inghesuie la oferte, fac un pump, apoi un dump...

  1. De unde pump la asta?

   Ramane numai dump.  

  mai este 1 zi jumatate de subscriere cu "discount" si nu s-au subscris nici 30% din actiunile oferite. cel mai probabil, oferta nu va avea succes. in conditii normale, asta ar fi o veste proasta pentru bursa, dar in cazul de fata ar fi o veste buna. ar da semnalul ca investitorii s-au mai trezit si nu mai pun botul la orice promisiune pe care sunt dispusi sa o faca patronii.

  1. Tocmai ca oferta se considera incheiata cu succes indiferent de procentul de subscriere, scrie in prospect :)))

   E adevărat, dar cu un succes... mai mic. Echivalent cu rușinea.

   asta nu am stiut, merci! prima oara am citit situatiile financiare iar cand am ajuns la prognozele pentru urmatorii ani am inchis documentul.

  Compania e buna. Dar nu la pretul asta.

  1. Exact asa cred si eu. Daca ajunge la un pret rezonabil, da. Dar nu acum.

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb