SURSE CITATE DE YONHAPLG îşi mută producţia de smartphone-uri din Coreea de Sud în Vietnam

Ziarul BURSA #Internaţional /

Grupul sud-coreean LG Electronics intenţionează să mute liniile de producţie a smartphone-urilor din ţara de origine în Vietnam, în încercarea de a reduce costurile la divizia sa de dispozitive mobile, transmite Yonhap.

Citând o sursă care a dorit să îşi păstreze anonimatul, Yonhap susţine că LG Electronics va opri gradual producţia la uzina de la Pyeongtaek, în zona de sud a capitalei Seul, până la finele acestui an, urmând ca linia de producţie să fie transferată la Hai Phong, un oraş din nordul Vietnamului, unde o companie afiliată LG are deja o uzină.

"În condiţiile în care LG Electronics continuă să piardă bani de pe urma diviziei de smartphone, a decis să îşi mute uzina din Coreea de Sud în Vietnam pentru a reduce costurile de producţie", a declarat o sursă apropiată situaţiei, conform Agerpres.

LG Electronics produce smartphone-uri în Coreea de Sud, Vietnam, Brazilia, India şi China. Uzina din Coreea de Sud produce în principal modele premium, fiind responsabilă pentru 10-20% din producţia totală de smartphone a LG.

Divizia de dispozitive mobile a LG nu a mai generat profit de la jumătatea anului 2017, în condiţiile în care este înghesuită între Samsung Electronics şi Apple pe segmentul dispozitivelor high-end şi producătorii chinezi pe segmentul dispozitivelor ieftine. În 2018 această divizie a înregistrat vânzări de 1.700 miliarde woni (1,5 miliarde dolari) dar şi pierderi operaţionale de 322,2 miliarde woni, pe fondul vânzărilor slabe de smartphone şi creşterii costurilor cu marketingul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS