Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Surse: "Hewlett Packard Enterprise" vrea să elimine 5.000 de posturi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: "Hewlett Packard Enterprise" vrea să elimine 5.000 de posturi

"Hewlett Packard Enterprise" Co. din SUA plănuieşte să elimine circa 10% din personalul său, adică aproximativ 5.000 de angajaţi, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg, care adaugă că această măsură este parte dintr-un efort mai amplu, menit să diminueze cheltuielile companiei tehnologice.

Reducerile sunt aşteptate să înceapă înainte de sfârşitul anului, au spus sursele, menţionând că disponibilizările vor afecta lucrători din SUA şi din exterior, inclusiv manageri.

Reprezentanţii "Hewlett Packard Enterprise" nu au făcut comentarii vineri, după apariţia informaţiei.

Luna aceasta, directorul executiv al companiei, Meg Whitman, declara că societatea beneficiază de pe urma cererii în creştere pe segmentele de bază pe care activează. Dar, Meg Whitman a subliniat că vrea să restructureze compania astfel încât să devină mai eficientă.

"Cu mai puţine linii de afaceri şi priorităţi strategice clare, avem oportunitatea să creăm o structură internă şi un model de operare mai simplu, mai agil şi mai rapid", a spus doamna Whitman.

Tot atunci, directorul financiar al companiei, Tim Stonesifer, a declarat că aceasta ţinteşte economii de 1,5 miliarde de dolari pe o perioadă de trei ani.

Către finele anului 2015, grupul "Hewlett Packard" (HP) s-a împărţit în două entităţi, fiind separate operaţiunile cu probleme din domeniul calculatoarelor şi imprimantelor personale de activităţile din domeniul serviciilor şi echipamentelor hardware pentru companii, care erau în creştere.

Divizia dedicată serviciilor pentru companii a fost denumită "Hewlett Packard Enterprise" (HPE), cealaltă divizie, HP Inc, regrupează operaţiunile din domeniul calculatoarelor şi imprimantelor personale.

HP era, în trecut, cel mai mare producător mondial de calculatoare personale, dar a fost afectat de tranziţia de la PC-uri la smartphone-uri şi tablete, în condiţiile în care HP nu producea niciunul din aceste dispozitive mobile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS