Abonament gratuit

SURSE:Mihai Fercală - noul preşedinte al Depozitarului Central

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Mihai Fercală

Mihai Fercală

Acţionarii Depozitarului Central l­-au ales, în adunarea de ieri, pe Mihai Fercală în funcţia de preşedinte al Depozitarului Central, în detrimentul lui Marius - Adrian Moldovan, cel care a ocupat funcţia de preşedinte al Depozitarului din anul 2015, potrivit unor surse din piaţă.

De asemenea, acţionarii i-au ales pe ceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie ai Depozitarului, care sunt: Laurenţuiu Riviş (SIF Banat-Crişana), Cecilia Manta (SIF Moldova), Adrian Simionescu (SIF Muntenia), Cristian Buşu (SIF Oltenia), James William Turnbull (Banca Europea­nă pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare), Adrian Tănase (Bursa de Valori Bucureşti), Claudia Ionescu (Bursa de Valori Bucureşti) şi Viorel Pană (Bursa de Valori Bucureşti), conform aceloraşi surse.

Mihai Fercală este preşedinte executiv la SIF Transilvania, acesta fiind la cârma societăţii de investiţii financiare încă din 1992.

Depozitarul Central, instituţie fundamentală a pieţei de capital din Româ­nia, care asigură compensarea şi decontarea tranzacţiilor, precum şi evidenţa registrelor societăţilor emitente, este o societate pe acţiuni, membră a grupului BVB.

Bursa de Valori este acţionarul majoritar al depozitarului, unde deţine pachetul de control.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS