Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Surse: Posibilă investiţie a guvernului italian în Alitalia

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: Posibilă investiţie a guvernului italian în Alitalia

Suma vehiculată: 145 milioane euro 

Guvernul italian ar putea investi circa 145 de milioane de euro (163 de milioane de dolari), în acţiuni, într-un vehicul creat să salveze compania aeriană neprofitabilă Alitalia, potrivit unei surse din Executivul de la Roma, citată de Reuters.

Posibila investiţie este avută în vedere în baza unui decret guvernamental care să susţină creşterea economiei ţării. Decizia finală privind investiţia statului nu a fost luată deocamdată din cauză că investitorii privaţi ar trebui să devină mai întâi deţinători ai pachetului majoritar.

Italia mai ia în considerare opţiunea de a amâna pe termen nelimitat rambursarea unui împrumut punte de stat de peste 900 de milioane de euro acordat Alitalia, conform sursei. Împrumutul are scadenţa la sfârşitul lunii iunie.

Totuşi, Guvernul ar putea decide să solicite rambursarea creditului la data scadentă, dacă Bruxelles-ul va stabili că o rostogolire pe termen nedeterminat a acestuia ar încălca normele Uniunii Europene privind ajutoarele de stat.

Alitalia, companie care a obţinut profit numai de câteva ori în istoria sa, a fost pusă sub administrare specială în 2017, după ce personalul a respins un plan de reducere a locurilor de muncă şi a salariilor. Ca parte a procesului de administrare, guvernul caută un cumpărător pentru companie, în vederea salvării acesteia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS