Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Surse: "Volkswagen" pregăteşte listarea diviziei de camioane

Ziarul BURSA #Companii /

Surse: "Volkswagen" pregăteşte listarea diviziei de camioane

Consiliul de Administraţie al grupului german "Volkswagen" AG analizează posibilitatea listării diviziei de camioa­ne grele şi autobuze "Traton", care ar catapulta subsidiara evaluată la 37 de miliarde de dolari în rândul celor mai importante firme incluse în indicele principal DAX 30 al Bursei de la Frankfurt, transmite Bloomberg.

Oferta Publică Iniţială (IPO) pentru brandurile de camioane MAN şi Scania ar ajuta VW să obţină fonduri suplimentare pentru a concura mai bine cu liderii pieţei, "Daimler" AG and "Volvo" AB, susţin surse care au dorit să-şi păs­treze anonimatul, conform Agerpres.

Conducerea VW va discuta săptămâna viitoa­re posibilitatea listării diviziei de camioane grele, eveniment care ar putea avea loc la începutul anului viitor, în funcţie de condiţiile de pe pieţe, adaugă sursele. Acestea apreciază că băncile care se vor ocupa de IPO sunt: "Goldman Sachs Group" Inc. şi "Bank of America" Corp..

Andreas Renschler, şeful diviziei de camioa­ne a "Volkswagen", declara recent că vrea să ducă unitatea la "următorul nivel", printr-o lis­tare la bursă sau prin emiterea de obligaţiuni.

"Schimbarea statutului legal al diviziei în SE (o companie publică înregistrată în conformitate cu legislaţia UE) ne va ajuta să evităm risipa de timp odată ce avem decizia acţionarilor", a explicat Renschler.

Listarea diviziei de camioane a "Volkswagen" ar fi următoarea tranzacţie majoră din Germania de când "Siemens Healthineers" AG a obţinut recent 4,2 miliarde de euro (5,2 miliarde de dolari) într-o importantă ofertă publică iniţială.

"Traton" nu a reuşit să-şi scadă costurile, iar Renschler a încercat să rezolve problema adâncind cooperarea internă şi accelerând eforturile de extindere a prezenţei diviziei pe plan global.

Divizia, care are 81.000 de angajaţi în 17 ţări, a vândut anul trecut 205.000 de vehicule comerciale, în creştere cu 11,6% faţă de 2016, în timp ce veniturile au urcat cu 12%, la 23,9 miliarde de euro.

Conducerea landului Saxonia Inferioară, al doilea mare acţionar al VW, şi-a exprimat sprijinul pentru lis­tare, iar ministrul local al Economiei, Bernd Althusmann, care reprezintă landul în Consiliul de Supervizare al VW, a afirmat că este "încrezător că IPO va fi un succes".

Publicaţia germană Der Spiegel anunţa recent că "Volkswagen" vrea să obţină până la şapte miliarde de euro din listarea diviziei de camioane. Grupul german intenţionează să vândă până la 25% din afacere în cadrul listării şi să păstreze o participaţie majoritară, susţine Der Spiegel.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS