Titlurile "Oltchim" revin la tranzacţionare şi câştigă 14,16% după anunţul de majorare

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 octombrie 2007

Titlurile "Oltchim" revin la tranzacţionare şi câştigă 14,16% după anunţul de majorare

Titlurile Oltchim (OLT) au revenit la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti şi au crescut cu 14,16%, după ce acţionarii au fost convocaţi pentru a discuta majorarea de capital prin conversia în acţiuni a datoriei către AVAS şi prin acordarea dreptului de preferinţă pentru restul acţionarilor.

După revenirea la tranzacţionare, acţiunile Oltchim s-au apreciat imediat cu 14,16%, limita maximă admisă de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), până la cotaţia de 1,29 lei pe titlu. Capitalizarea Oltchim a urcat astfel la nivelul de 4,576 miliarde lei (1,367 miliarde euro), fiind a patra ca valoare de la BVB. Ieri, până la ora 11, s-au tranzacţionat în total 1,47 milioane acţiuni Oltchim, iar în piaţă existau puţine acţiuni la vânzare. Bursa de Valori Bucureşti a suspendat ieri tranzacţiile cu titlurile Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) timp de o oră, până la 10:30.

Acţionarii care deţin titluri la data de 6 noiembrie pot participa la adunarea generală programată pentru data de 15 noiembrie, menţionează comunicatul transmis de Oltchim.

În cadrul adunării se va discuta majorarea capitalului prin conversia datoriei pe care Oltchim o are către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) în acţiuni. Tototdată, acţionarii vor discuta şi mandatarea consiliului de administraţie al Oltchim pentru a determina acţionarii care au drept de preferinţă şi pot participa la această majorare de capital. Aceştia vor avea la dispoziţie 10 zile lucrătoare pentru a-şi exercita acest drept, care le permite menţinerea deţinerilor pe care le au în capitalul societăţii, precizează comunicatul Oltchim.

În cadrul adunării generale a acţionarilor se va discuta şi aprobarea selecţiei prin licitaţie a unui investitor care să participe cu aport suplimentar la capitalul social la Sistemplast SA, în vederea realizării unei unităţi de producţie care va folosi materiale prime produse de Oltchim.

Prin atragerea unui investitori, Oltchim intenţionează să îşi diminueze participaţia în această firmă la 25% din capitalul majorat al acestei firme, mai precizează comunicatul Oltchim.

Profitul net afişat de Oltchim pentru primul semestru din 2007 este de 9,6 milioane lei (3,07 milioane euro), în creştere cu 32,25% faţă de primele şase luni din 2006, când rezultatul net a fost de 7,27 milioane lei. Afacerile companiei au avansat în prima jumătate din 2007 cu 7,74%, până la 878,77 milioane lei (219,7 milioane euro), comparativ cu intervalul similar din 2006, când cifra de afaceri a fost de 815,67 milioane lei.

Capitalul social al Oltchim este de 354,695 milioane lei, divizat în 3,55 miliarde acţiuni, cu o valoare nominală de 1,13 lei. Capitalizarea Oltchim este de peste 4 miliarde lei. Acţionarul majoritar al companiei este AVAS, care controlează 95,73% din capitalul social.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro