TRADEVILLE: Rezultate foarte bune pentru Transilvania Broker

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 27 februarie 2023

Rezultate foarte bune pentru Transilvania Broker

Transilvania Broker de Asigurare a raportat cele mai bune rezultate financiare din istorie, în anul 2022. Performanţa se datorează condiţiilor din piaţă şi digitalizării vânzărilor, printre altele. Digitalizarea va fi un pilon strategic pentru dezvoltare şi în acest an, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

Transilvania Broker de Asigurare a raportat rezultate financiare preliminare record, în anul 2022, atât la nivelul cifrei de afaceri (venituri din activitatea de distribuţie), cât şi la nivelul profitului net. Totodată, ratele de creştere au atins niveluri record. Această dinamică se datorează atât situaţiei conjuncturale favorabile din sectorul asigurărilor, cât şi implementării unor decizii ale managementului, cum ar fi digitalizarea serviciilor şi a proceselor interne, precum şi promovarea în mediul online.

Cheltuielile operaţionale au crescut mai lent decât veniturile, fiind cu 28,7% mai mari faţă de cele din anul precedent. Acest aspect a contribuit la îmbunătăţirea marjei profitului net, care a crescut la 8,9%, de la aproape 7%, în 2021.

Rezultate foarte bune pentru Transilvania Broker

În contextul unui an caracterizat de instabilitate economică şi geopolitică, valoarea primelor intermediate a atins un nivel record, în avans cu 31,4% faţă de 2021, după ce a înregistrat creşteri pentru 78% dintre clasele de asigurare. De exemplu, la nivelul clasei asigurărilor de viaţă şi a anuităţilor legate de fondurile de investiţii, volumul primelor intermediate s-a dublat faţă de anul 2021.

La 30 septembrie 2022, compania era al cincilea cel mai mare broker de asigurare din ţară, după volumul primelor distribuite pe categoriile principale de asigurări - generale şi de viaţă. În acest sens, cota de piaţă a societăţii a fost de 6,31% (vs. 5,74% la 30.09.2021).

Cu toate acestea, acţiunile companiei se tranzacţionează sub nivelul maxim atins în luna noiembrie 2021.

Perspective

În anul 2023, societatea îşi propune să continue proiectele de digitalizare a vânzărilor şi de promovare în mediul online.

Transilvania Broker are în vedere, până la finalul acestui an, introducerea unei noi clase de asigurări în platforma online de emitere de poliţe (asigurarea pentru locuinţe), precum şi servicii conexe asigurărilor (asistenţă rutieră şi asistenţă tehnică la domiciliu). Potrivit informaţiilor actuale de pe site-ul societăţii, în prezent, aceasta oferă posibilitatea clienţilor săi de a încheia prin intermediul platformei online doar poliţe RCA şi de călătorie.

Brokerul de asigurări declară că va investi, de asemenea, în educaţie. Prin proiectul intitulat Academia Transilvania, care va lua forma unei platforme de e-learning, compania vrea să atingă două obiective: pregătirea profesională a echipei de asistenţi de brokeraj, precum şi educarea clientelei, în ceea ce priveşte importanţa asigurărilor.

Recompensarea acţionariatului

Din anul 2018 până în prezent, societatea a plătit anual dividende, cu o rată de distribuire a dividendului situată în proximitatea valorii de 80% din profitul net.

La sfârşitul anului 2022, societatea a iniţiat un program de răscumpărare a propriilor acţiuni, în limita a maximum 1% din capitalul social. Programul de răscumpărare se va încheia în data de 1 martie 2023.

Rezultate foarte bune pentru Transilvania Broker

Sursele articolului menţionate de TradeVille în acest raport sunt bvb.ro, transilvaniabroker.ro, listafirme.ro, asfromania.ro

........................................................................

Analiza TradeVille poartă următorul disclaimer:

Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare. TradeVille îşi propune să actualizeze raportul cel puţin anual. Lista potenţialelor conflicte de interese

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb