Transformarea digitală este accelerată în sectorul serviciilor financiare din regiunea Asia-Pacific

G.D.
Companii / 13 septembrie 2022

Transformarea digitală este accelerată în sectorul serviciilor financiare din regiunea Asia-Pacific

Regiunea Asia-Pacific continuă să deschidă tot mai multe oportunităţi de dezvoltare a industriei financiare, conform unui comunicat remis redacţiei. Un raport McKinsey privind viitorul serviciilor financiare din Asia descrie regiunea ca fiind "motorul de creştere a consumului mondial", estimând că această regiune are o oportunitate de creştere a consumului de aproximativ 10 trilioane de dolari în următorul deceniu.

Potrivit sursei citate, de asemenea, cel mai recent raport EY Global FinTech Adoption Index, care a chestionat 27.000 de consumatori activi din punct de vedere digital din 27 de pieţe, a arătat că Asia este lider mondial în ceea ce priveşte adoptarea FinTech.

Există o nevoie actuală a băncilor de a deveni digitale pentru a oferi servicii mai bune, pentru a răspunde cererilor tot mai crescute şi pentru a concura pe o piaţă din ce în ce mai competitivă. Însă, pentru a atinge acest obiectiv, băncile trebuie să aibă la dispoziţie tehnologii inovatoare, care să le permită o mai bună putere de calcul, eficienţă energetică şi, în mod esenţial, capacitatea de a valorifica inteligent datele.

"Tehnologia, mai ales conectivitatea şi datele, continuă să reprezinte motorul de dezvoltare a industriei financiare", a spus Jason Cao, Chief Executive Officer al Huawei Global Digital Finance.

Sustenabilitatea este, de asemenea, unul dintre criteriile pe care organizaţiile trebuie să le ia în considerare pe măsură ce implementează soluţii tehnologice de viitor. Ecologia este legată în mod direct de eficienţa operaţiunilor, iar tranziţia digitală joacă un rol foarte important în acest sens.

Huawei a semnat recent un Memorandum de Înţelegere cu banca singaporeză Oversea-Chinese Banking Corporation (OCBC) pentru "sucursale şi clădiri verzi", prin care Huawei va contribui la facilitarea utilizării tehnologiei Smart Internet of Things (IoT). Huawei va colabora, de asemenea, cu OCBC în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă a operaţiunilor băncii, pentru a reduce emisiile de carbon prin furnizarea de soluţii inovatoare care se integrează cu dispozitivele inteligente IoT din sucursalele băncii, subliniază sursa citată.

Un alt exemplu este Kasikorn Business Technology Group (KBTG), ce a încheiat un parteneriat cu Huawei pentru soluţia OceanStor Dorado 8000 V6, precum şi FlashLink,un algoritm inteligent conceput exclusiv pentru mediile flash, pentru a putea oferi performanţe stabile clienţilor, simplificând în acelaşi timp operarea şi întreţinerea (O&M) şi reducând costurile IT.

Government Savings Bank (GSB) din Thailanda s-a asociat cu Huawei pentru conectarea unei infrastructuri de reţea în sucursalele mari şi mici, astfel încât să asigure o funcţionare optimă şi un nivel ridicat al calităţii serviciilor oferite. GSB a folosit soluţia SD-WAN de la Huawei pentru a crea o reţea puternică bazată pe cloud, care să răspundă noilor cerinţe şi obiectivelor viitoare de extindere a activităţii băncii.

Aşadar, accelerarea transformării digitale, bazată pe soluţii tehnologice inovatoare şi principii de sustenabilitate, va aduce beneficii pentru numeroase instituţii financiare din regiunea Asia-Pacific, ce îşi vor optimiza activitatea şi vor putea oferi servicii mai bune tuturor clienţilor, se mai arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro