Transgaz a semnat un acord de colaborare cu operatorul francez de transport al gazelor, GRTgaz

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 30 mai 2016

Operatorul de transport al gazelor, Transgaz, a semnat un memorandum de cooperare cu operatorul omolog din Franţa, GRTgaz, acord care va ajuta la implementarea strategiei energetice europene în România, potrivit unui comunicat al Ambasadei Franţei la Bucureşti, remis vineri.

Acordul de colaborare a fost semnat pe data de 25 mai, sub înaltul patronaj al Ambasadei Franţei la Bucureşti. Memorandumul a fost semnat pentru partea română de către preşedintele Consiliului de Administraţie al Transgaz, Ion Sterian, şi de către directorul Departamentului Accesare Fonduri Europene şi Relaţii Internaţionale Transgaz, Ciprian Alic. Pentru partea franceză au semnat Thierry Trouve, director general al GRTgaz, şi Laurent Thery, director pentru dezvoltare internaţională al companiei.

"Acest memorandum se face între două companii lider în domeniul lor, GRTgaz şi SNTGN Transgaz. Aceasta iniţiativă ilustrează în mod perfect cooperarea şi legăturile care pot avea loc între ţările noastre, prin intermediul profesioniştilor din domeniu şi al voluntarilor. Şi în acest caz, este vorba - fără să divulg toate aspectele - despre un acord pentru implementarea strategiei energetice europene în România", a declarat François Saint-Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti, prezent la semnarea memorandumului, potrivit Agerpres.

GRTgaz este unul dintre liderii europeni din domeniului transportului de gaz natural şi un expert mondial al reţelelor şi sistemelor de transport de gaz.

În Franţa, GRTgaz deţine şi exploatează 32.320 kilometri de reţea de distribuţie subterană şi 27 de staţii de compresie pentru transportul gazului între furnizori şi consumatori (distribuitori sau clienţi industriali racordaţi la reţeaua de transport). GRTgaz asigură misiuni de serviciu public pentru a garanta continuitatea alimentării consumatorilor şi comercializează servicii de transport utilizatorilor reţelei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro