Tranzacţii reduse pe NYSE şi Nasdaq

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iunie 2004

Bursa din New York (New York Stock Exchange - NYSE) şi piaţa extrabursieră Nasdaq înregistrează, la ora actuală, un volum scăzut de tranzacţionare, comparativ cu vara anului trecut, în aşteptarea deciziei băncii centrale a SUA (Rezerva Federală - Fed) privind dobînda sa de referinţă. Analiştii spun că un alt factor care influenţează dinamica de pe pieţele americane este transferul puterii în Irak - de la coaliţia condusă de SUA, la guvernul de tranziţie, în sensul că teama de atentate i-a determinat pe investitori să fie reticenţi. Tranzacţiile reduse au afectat, în mod evident, veniturile societăţilor de brokeraj, precum "LaBranche & Co." şi "Van der Moolen Holding".

Deşi piaţa aşteaptă ca Fed să-şi majoreze, astăzi, dobînda de referinţă, se pare că mişcarea băncii centrale a SUA nu va fi una surprinzătoare. Majoritatea specialiştilor susţin că Fed nu va recurge la o creştere mai mare de 0,25% a dobînzii, care, acum, se află la cel mai mic nivel al ultimelor patru decenii - 1%. În plus, transferul puterii în Irak nu va pune capăt ameninţării terorismului. O eventuală ameliorare a situaţiei din Orientul Mijlociu nu poate fi, oricum, observată mai devreme de finele lunii august, începutul lunii septembrie. În consecinţă, tranzacţiile de pe pieţele SUA vor continua să atingă un nivel scăzut, susţin analiştii.

La NYSE au fost transferate, în această lună, în medie, 1,3 miliarde de acţiuni zilnic. Acesta este cel mai mic volum de tranzacţionare înregistrat după decembrie 2003, cînd media tranzacţiilor de pe NYSE a fost de 1,24 miliarde de acţiuni. Anul trecut, luna iunie a fost una dintre cele mai "ocupate" pentru NYSE, perioadă în care s-au tranzacţionat, în medie, 1,46 miliarde de titluri/zi. Totodată, pe Nasdaq, tranzacţiile au atins o medie de 1,54 miliarde de titluri/zi, cel mai scăzut nivel de după august 2003, şi cu 20% sub nivelul din luna iunie a aceluiaşi an.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro