Triclosanul, un ingredient din Colgate Total, asociat cu apariţia cancerului

V.B.
Companii #Sănătate /

Triclosanul, o substanţă antibacterială şi fungicidă folosită în pasta de dinţi Colgate Total, poate ajuta la dezvoltarea celulelor canceroase şi la întreruperea creşterii la animale, scrie Bloomberg, menţionând că ingredientul ar provoca schimbări hormonale şi rezistenţă la antibiotice.

The New York Times scria, în 2011, că Autoritatea din SUA responsabilă cu reglementarea în domeniul medicamentelor şi alimentaţiei (Food and Drug Administration - FDA) reexamina substanţa, creată în urmă cu peste 40 de ani ca dezinfectant chirurgical şi antiseptic pentru spitale. Între timp, triclosanul a ajuns să fie folosit în numeroase produse de larg consum, de la săpunuri la tocătoare de bucatarie.

Bloomberg mai notează, în articolul publicat luni, că firma Colgate-Palmolive foloseşte în continuare triclosan în pasta de dinţi Colgate Total, pretinzând că ajută la combaterea gingivitei, idee cu care FDA este de acord încă din 1997. Totuşi, o privire mai atentă la cererea pentru aprobare înaintată atunci de Colgate-Palmolive dezvăluie faptul că unele dintre datele ştiinţifice prezentate de Colgate pentru stabilirea siguranţei triclosanului în pasta de dinţi nu sunt foarte clare şi că nu au fost făcute publice până în acest an, ca urmare a presiunilor presei şi a unui proces intentat în baza Legii privind liberul acces la informaţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS