Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Turismul "de toamnă" este în creştere

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Turism /

Turismul autohton traversează o perioadă bună. Sosirile înregistrate în unităţile de primire turistică au crescut cu 1,2% în octombrie, faţă de aceeaşi lună din 2018, iar înnoptările au înregistrat un avans de 2,4%, potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

"În luna octombrie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au cres-cut cu 1,2%, respectiv 2,4%", se arată în comunicatul INS. Sosirile înregis-trate în structurile de primire turistică în luna octombrie 2019 au însumat 1,08 milioane, în creştere cu 1,2% faţă de cele din luna octombrie 2018: "În luna octombrie 2019, din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 77,9%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 22,1%. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (74,1% din total turişti străini), iar din aceştia 82,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene". Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna octombrie 2019 au însumat 2,35 milioane, în creştere cu 2,4% faţă de cele din luna octombrie 2018: "În luna octombrie 2019, din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 79,8%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 20,2%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turis-tică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (72,9% din total turişti străini), iar din aceştia 82,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene". Durata medie a şederii în luna octombrie 2019 a fost de 2,2 zile la turiştii autohtoni şi de 2 zile la turiştii străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna octombrie 2019 a fost de 34,3% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 1,2 puncte procentuale faţă de luna octombrie 2018.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS