Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Un trader deţinut de o companie chineză a cumpărat un terminal pentru cereale din Portul Constanţa

Ziarul BURSA #Companii /

Traderul olandez de materii prime agricole Nidera, deţinut de compania chineză COFCO, a cumpărat un terminal pentru cereale în Portul Constanţa, cu o capacitate de stocare de 250.000 tone şi un potenţial de încărcare simultană a două vase de tip Panamax, a anunţat ieri compania olandeză. O navă de marfă de tip Panamax are o capacitate de transport de 55.000-80.000 tone.

"Achiziţia se încadrează perfect în strategia noastră de dezvoltare şi reprezintă o bună oportunitate pentru stabilirea şi menţinerea unei poziţii de lider printre furnizorii şi distribuitorii de materii prime agricole din centrul şi estul Europei", a declarat Marc Kwakkelstein, vicepreşedinte executiv al Nidera în Europa, citat de Mediafax.

Nidera a decis să cumpere terminalul din portul Constanţa pentru a-şi optimiza operaţiunile în regiune, ca urmare a creşterii cotei pe piaţa de distribuţie de cereale, se arată într-un comunicat al companiei. Nidera a folosit în ultimii ani terminalul pentru a exporta diferite materii prime agricole.

Cu o cifră anuală de afaceri de peste 17 miliarde de dolari, Nidera deţine operaţiuni în 21 de ţări şi distribuie materii prime agricole în alte peste 60 de state. Compania este deţinută în proporţie de 51% de COFCO, cel mai mare trader de cereale din China.

În România, Nidera deţine două silozuri pentru cereale, iar planurile de investiţii includ construcţia a două noi unităţi de înmagazinare.

Anul trecut, compania a înregistrat în România, potrivit datelor Ministerului Finanţelor, o cifră de afaceri de 686,69 milioane de lei (153,6 milioane euro) şi o pierdere de aproape 3,2 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS