Unde ne îndreptăm
Miscellanea / 10 aprilie 2020
Miscellanea / 10 aprilie 2020
Miscellanea /A.B. - 9 iulie, 17:04
Miscellanea /M.P. - 9 iulie, 11:29
Miscellanea /O.D. - 9 iulie
Politică /A.B. - 9 iulie, 17:51
Politică /A.B. - 9 iulie, 17:00
Internaţional /A.B. - 9 iulie, 16:54
Politică /A.B. - 9 iulie, 16:50
Politică /George Marinescu - 9 iulie
Politică /Marius Mataragis - 9 iulie
Internaţional /V.R. - 9 iulie
![]() | 5.0759 |
![]() | 4.3345 |
![]() | 5.4451 |
![]() | 5.8926 |
![]() | 458.4241 |
convertor valutar
»=Piaţa de Capital /A.I. - 9 iulie
Piaţa de Capital /A.V. - 4 iulie
1. Injectare de datorie in sange
(mesaj trimis de Cristian în data de 11.04.2020, 10:29)
Am retinut ideea cu "injectarea de datorie in sange", prin tiparirea de bani fara acoperire de catre bancile centrale, dar demersul logic nu e dus pana la capat. Pentru a monitoriza nivelul de datorie din sange, alaturi de ceilalti parametri medicali (cum ar fi nivelul glicemiei, sa spunem) e nevoie de un cip care sa transmita in timp real toate datele la Google, la banci, guverne, corporatii, inclusiv nivelul de hormoni ai FRICII din fiecare individ atunci cand se transmit mesaje apocaliptice la televizor.
In rest, felicitari pentru discutie... chiar asa sta treaba.
1.1. Putin (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Probabil în data de 11.04.2020, 11:21)
Eu nu am datorii ce fac ? Trebuie sa fac niste datorii, sa ma duc la banca ? Parinti mei nu au datorii sa le spun sa mearga la banca ? Ce idiotenii
1.2. Trezirea (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Cristian în data de 11.04.2020, 12:14)
Nu trebuie sa ai. Le face statul in contul tau, apoi ti le trece in cont ca le ai de plata, e simplu.
1.3. Un caz (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Pierdut în data de 11.04.2020, 12:46)
Da se pare ca se adevereste faptul ca o sa ajungem mai repede la socola sau balaceanca decat la covid
2. Da, interesant, incitant
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 11.04.2020, 16:10)
ca-ntodeauna. Un moment ce-mi trezeste nostalgii. Odata, cu multi ani in urma, pe la miezul noptii, butonam telecomanda, sa gasesc ceva interesant de urmarit la tv. Am ajuns la TVR, unde un personaj povestea ceva. Am trecut mai departe, dar infatisarea invitatului emisiunii, care mi l-a adus in minte pe Donald McNichol Sutherland, si faptul ca vorbea de datorii de sute de trilioane, m-a facut sa ma intorc inapoi si apoi sa vizionez toata emisiune, pe care am gasit-o extrem de interesanta. A doua zi am postat pe Google Make si am ajuns la Bursa, pe care de atunci o citesc mereu cu interes si placere.
In general ma enerveaza moderatorii, care parca mereu grabiti, se afla-ntreaba si se gasesc sa intervina cind invitatii spun lucruri interesante si dau de inteles ca, dupa preludiu, au de spus lucruri si mai interesante. In cazul de fata era interesant sa aflam, in rezumat, de ce Biserica Catolica simte nevoia unui guvern mondial si ce argumente impotriva are Biserica Ortodoxa, de ce se vorbeste de posibilitatea instaurarii, cine stie cind, a unui guvern mondial si mai ales cit de rau sau bun ar putea fi acesta.
Cit despre datorie mondiala de cca 255,3 de trilioane $, drept sa va spun nu-mi trezeste nici o emotie. Lumea a trait in urma cu secole si cu datorie zero, traieste azi si cu datorie de 255.3 trilioane $ si poate trai miine, sigur mai confortabil, si cu datorii de mii de trilioane de $, fapt care-mi intareste convingerea ca banii sunt doar un nimic... util. Altele par a fi lucrurile importante in aceasta lume.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de MAKE în data de 11.04.2020, 20:19)
Asta a fost cu zece ani in urma.
Banii sint importanti pentru ca articuleaza un limbaj, iar regimul imprumutului defineste organizarea omeneasca, nu doar economic si financiar, ci si social, moral si juridic - in final, participa la rostul nostru in lume.
Ceea ce am incercat sa spun ieri, (dar exprimarea verbala nu prea ingaduie inlantuirea de argumente) este ca evolutia divergenta a celor doua curbe - datorie/PIB la nivel planetar - altereaza rostul lumii si ne falsifica valorile inclusiv pe cele morale si culturale.
Cit despre opozitia conceptuala dintre cele doua biserici am scris in cartea din 2015 "Solutia crizei"; in doua cuvinte, opozitia se origineaza in catolicul Filioque (derivarea altei perceperi a lui Dumnezeu, la catolici) si se materializeaza in organizarea piramidala a Bisericii Catolice, spre deosebire de organizarea monahal/autocefala a Bisericii ortodoxe; evident, conceptia piramidala favorizeaza unicentrismul deciziei si in final, ideea de Guvern Mondial si de organizare pe baza principiului subsidiaritatii.
Dintr-o anume perspectiva, aceasta criza stimulata de pandemie se manifesta ca o inclestare intre "globalisti" si "suveranisti", care sint proiectii laice ale schismei bisericesti (in realitate, asta nu mai tine astazi de vreo influenta actuala religioasa, ci de stereotipia gindirii, care este prezenta si in organizarea bisericeasca si in cea social-politica).
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.04.2020, 22:15)
Interesanta asocierea divergentei ideilor catolice si ortodoxe cu situatia sociala actuala. Mie mi se pare ca este lupta dintre bogatii lumii ce au placerea sa vada socialism autocefal cu ei la butoane si libertatea intrinseca a fiecarei fiinte umane. Din cauza asta varsarea de singe este inerenta.