Vestra a investit 380.000 euro în standuri de metrologie autonome

D.T.
Companii / 23 februarie

Vestra a investit 380.000 euro în standuri de metrologie autonome

Vestra, companie românească cu peste 25 de ani experienţă în industria utilităţilor şi a echipamentelor de automatizare, îşi consolidează portofoliul pe piaţa din România prin achiziţionarea de standuri metrologice, în urma unei investiţii de peste 300.000 de euro, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, standul de metrologie autonomă este utilizat atât pentru verificarea contoarelor de apă rece sau caldă, cât şi pentru verificarea energiei termice utilizate în domeniul fiscal (contoare în baza cărora se facturează consumurile pentru utilizatorii finali).

Acesta are capacitatea de a măsura debite de ordinul câtorva litri pe oră, oferind, în acelaşi timp, date extrem de precise, comparativ cu majoritatea instalaţiilor obişnuite ce măsoară debite de ordinul zecilor sau sutelor de litri, rezultatele acestora fiind influenţate cu uşurinţă de diverşi factori. De asemenea, instalaţia este complet automată, iar operaţiunea de verificare se efectuează doar cu o minimă intervenţie. Astfel, în baza datelor măsurate, buletinele sunt emise automat, preluând întreaga activitate logistică. Nu în ultimul rând, sistemul software nu permite modificarea rezultatelor procesului de verificare, ceea ce asigură acurateţea datelor şi elimină erorile umane.

"În contextul unei evoluţii efervescente pe piaţa utilităţilor şi a echipamentelor de automatizare din ultimii ani, dar şi a estimărilor noastre de creştere pentru 2023, planurile de investiţii vizează continuarea dezvoltării portofoliului nostru prin contractarea de noi proiecte, dar şi prin investiţii concentrate pe achiziţionarea echipamentelor de automatizare pentru smart cities. În linie cu strategia de dezvoltare a companiei, am achiziţionat patru standuri de verificare metrologică pe care le-am amplasat la sediul Vestra din Cătămăreşti-Deal, judeţul Botoşani. Instalaţia achiziţionată este automată, singura intervenţie având loc doar la montarea şi demontarea contoarelor de pe instalaţie" , declară Vlad Iftime, Managing Partner Vestra.

Standurile din portofoliul Vestra au fost achiziţionate de la producători din Europa, a căror tehnologie inovatoare promite eficienţă şi precizia datelor. De exemplu, cu ajutorul unui singur stand pot fi verificate simultan 10 contoare cu diametrul 15/20 cm sau şase contoare cu diametrul de 40/50 cm, pe când, soluţiile clasice din domeniu pot primi maximum cinci contoare cu diametrul de 15/20 cm sau două cu diametrul de 40/50 cm. Astfel, timp de o lună, o singură instalaţie poate verifica aproximativ 1.000 de contoare de apă rece, caldă şi energie termică, iar gestionarea acesteia este realizată integral de către Vestra, prin personalul său, adaugă comunicatul.

Prin poziţionarea strategică, dar şi prin complexitatea serviciilor şi facilităţilor oferite, Vestra deţine în portofoliu companii de utilităţi publice de apă şi termoficare în toată ţara. De aceea, strategia de business a companiei constă în oferirea de soluţii SMART, asigurând eficientizarea implementării proiectelor de utilităţi publice şi contorizarea inteligentă. În plus, prin parteneriatele încheiate, Vestra oferă clienţilor siguranţa faptului că parcurile de contoare funcţionează în parametrii legali, iar facturile emise de către companiile de utilităţi publice au la bază măsurători corecte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro