VIDEOCONFERINŢA ELECTROMOBILITATEA / DANIEL ZAMFIR, VICEPREŞEDINTELE COMISIEI ECONOMICE, INDUSTRII ŞI SERVICII DIN SENAT:"Lipsa infrastructurii pentru autovehiculele electrice - marea noastră problemă"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 19 mai 2021

Daniel Cătălin Zamfir

Daniel Cătălin Zamfir

Marea problemă pe care o avem este lipsa infrastructurii pentru autovehiculele electrice, este de părere Daniel Cătălin Zamfir, vicepreşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din cadrul Senatului. Printre altele, domnia sa subliniază: "Şi în ceea ce priveşte programul rabla pentru automobile, şi la rabla pentru electrocasnice ne mişcăm foarte greu, este nevoie de o mult mai mare eficienţă a autorităţilor pentru deblocarea acestui mecanism. Oamenii nu pot fi încurajaţi să îşi cumpere autovehicule electrice doar pentru că există această subvenţie. Având autonomia în general mica, te gândelti la ce posibilităţi sunt pentru alimentare, iar aici stăm extrem de prost".

Daniel Zamfir spune că există legislaţie în domeniu, dar că implementarea ei este extrem de greoaie: "Legislaţia o avem, importantă este implementarea ei"

Senatorul PSD susţine încurajarea producătorilor români: "Pentru mine este foarte importantă încurajarea producătorilor români. Aceştia trebuie încurajaţi şi trebuie sa reziste. Eu cumpăr numai produse româneşti, în măsura în care este posibil.

Ieşirea din această situaţie economică este încurajarea producătorilor din ţara noastră. Ei au locuri de muncă aici şi plătesc impozite în România. Trebuie să acceptăm principiul «Faci profit în România, plăteşte impozit în Romînia!». Este foarte complicat să facem lucruri când, prin mijloace diverse, în principal cele de optimizare fiscală, se externalizează profit făcut în ţara noastră. Aceasta trebuie să fie prioritatea oricărui guvern - să aibă grijă ca politica fiscală să fie corectă. Nu de puţine ori antreprenorii români s-au plans de tratamentul inegal al autorităţilor statului faţă de cei străini".

Daniel Zamfir susţine că, desi noi avem produse româneşti, probabil din cauza faptului ca nu există o campanie agresivă publicitară pentru acestea, produsele străine câştigă o mare cotă de piaţă: "Sunt foarte multe zone industrial pe care le-am pierdut din acest motiv. Ar trebui să ne păstrăm ce a mai rămas din avuţia naţională. Germania, în pandemie, a acordat sprijin companiilor private şi a dat interdicţie să fie cumpărate de entităţi din afara ţării, ca să le protejeze. Ungaria şi Polonia a făcut acelaşi lucru. Noi mai avem câte ceva la Transelectrica, Hidroelectrica, CEC Bank etc. Să ne apucăm să le vindem ar fi cea mai mare eroare. Din păcate, legea care proteja aceste companii a fost abrogată".

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro