Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

"Vodafone" concediază 1.700 de angajaţi în România, Egipt şi India

Ziarul BURSA #Companii /

"Vodafone" concediază 1.700 de angajaţi în România, Egipt şi India

Al doilea operator de telefonie mobilă din lume, "Vodafone", va concedia în acest an financiar 1.700 de angajaţi de la centrele de servicii din România, Egipt şi India, aproximativ 8% din forţa sa de muncă pe acest segment, a anunţat viitorul director general al companiei, Nick Read, la o conferinţă desfăşurată la New York, informează Financial Times (FT).

Concedierile fac parte dintr-un plan mai amplu ce vizează reducerea costurilor cu opt miliarde de euro, după ce mai multe funcţii back-office (activităţi care nu presupun interacţiunea directă cu clienţii) vor fi preluate de roboţi, a explicat Nick Read, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că "Vodafone" ia în considerare vânzarea a zeci de mii de turnuri de telefonie mobilă pentru a reduce datoria companiei, de 31 de miliarde de euro, dacă se va ajunge la un acord corespunzător.

În Europa, "Vodafone" are 110.000 de turnuri de telefonie mobilă, din care controlează direct 55.000. Actualul director Vittorio Colao nu a dorit să vândă aceste active. Conform analiştilor "Barclays", valoarea turnurilor de telefonie mobilă deţinute de Vodafone în Europa se ridică la 12 miliarde de euro.

Nick Read caută să răspundă temerilor investitorilor privind nivelul ridicat al datoriei şi sustenabilitatea plăţii dividendelor, după achiziţionarea unor active din Germania şi Europa de Est ale operatorului de cablu "Liberty Global", într-o tranzacţie evaluată la aproximativ 18 miliarde de euro.

"Prin îmbunătăţirea câştigurilor şi prin vânzările de active vom reduce datoria", a dat asigurări viitorul director general al "Vodafone".

Detaliile privind planurile companiei britanice vor fi anunţate în noiembrie, când vor fi publicate rezultatele financiare.

Şi alte companii, precum "Deutsche Telekom", iau în considerare vânzarea turnurilor de telefonie mobilă, în timp ce "Sunrise" în Elveţia şi "Altice" în Portugalia au încheiat deja acorduri.

În mai, "Vodafone" anunţa că directorul general Vittorio Colao va demisiona în octombrie, după zece ani petrecuţi la conducerea companiei, şi va fi înlocuit de directorul financiar Nick Read.

"Vodafone România" este o divizie a "Vodafone Group" Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce includ voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. "Vodafone Group" are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS