Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Vodafone obţine 2,1 miliarde de euro în urma vânzării subsidiarei din Noua Zeelandă

I.M.
Companii /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Operatorul de telecomunicaţii Vodafone a obţinut aproximativ 2,1 miliarde de euro (2,36 miliarde de dolari) în urma vânzării subsidiarei neo-zeelandeze unui consorţiu alcătuit din Infratil Ltd (Noua Zeelandă ) şi Brookfield Asset Management (Canada), transmite Reuters.

Tranzacţia vine într-un moment în care Vodafone caută să-şi consolideze afacerile din Australia şi Noua Zeelandă. În 2017, Vodafone a încercat să vândă subsidiara din Noua Zeelandă către Sky Network Television, pentru 2,3 miliarde de dolari, dar nu a reuşit să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare, scrie Agerpres.

De atunci, afacerea a fost restructurată, în vederea listării la bursă, care însă nu a mai avut loc.

Directorul general subsidiarei din Noua Zeelandă, Jason Paris, anunţa în noiembrie că listarea ar putea avea loc în 2020.

În prezent, subsidiara Vodafone din Noua Zeelandă are peste două milioane de clienţi, faţă de aproximativ 700 de milioane la nivelul grupului, la decembrie 2018, conform Agerpres.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce includ voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS