VOLA.RO: Românii nu stau acasă de sărbători

G.D.
Companii / 6 decembrie 2022

Românii nu stau acasă de sărbători

Românii vor să călătorească tot mai mult! Aşa se poate traduce anul 2022 atunci când ne referim la călătoriile cu avionul, conform unui comunicat remis redacţiei. Particularitatea acestui an este că, deşi cele mai căutate destinaţii pentru călătoriile cu avionul rămân marile capitale europene şi oraşe cu comunităţi numeroase de diaspora, românii au ţinut mai puţin cont de sezonalitate şi au ales pentru sărbători şi destinaţii care se află în afara sezonului.

Astfel, potrivit unui raport Vola.ro, cele mai solicitate destinaţii rămân cele în care sunt comunităţi mari de români, ţări spre care şi preţurile biletelor de avion sunt ceva mai mici: Benelux (Belgia, Olanda), Italia, Spania, Marea Britanie. De asemenea, foarte căutate sunt şi destinaţiile cu temperaturi calde pe timp de iarnă, zboruri scurte şi preţuri accesibile.

Potrivit sursei citate, surprinzător sau nu, românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou, fiind înregistrate de patru ori mai multe zboruri în apropierea datei de 25 decembrie. Un motiv ar putea fi că românii se întorc acasă de sărbători, în special din ţări ca Marea Britanie, Olanda, Belgia, Franţa, Italia, Spania. În ceea ce priveşte zborurile din România către alte destinaţii, se pare că românii călătoresc cel mai mult spre Italia, Marea Britanie, Germania şi Spania, state în care sunt comunităţi mari de români, semn că mulţi îşi vor vizita familiile care locuiesc în diaspora.

Conform Vola.ro, rezervările pentru zborurile la revenirea în România sunt realizate pentru o persoană, în timp ce zborurile din România spre alte ţări au aproximativ 2 persoane/rezervare, ceea ce înseamnă că, de regulă, oamenii călătoresc în cuplu sau cu o persoană apropiată, subliniază sursa citată.

În ceea ce priveşte zborurile de revelion, se pare că 63% dintre zboruri sunt de întoarcere în România. În privinţa destinaţiilor spre care călătoresc românii la final de an, Italia, Spania şi Marea Britanie sunt în topul favoritelor, mulţi dintre ei alegând capitalele sau marile oraşe, locuri cunoscute pentru petrecerile de revelion.

Potrivit Vola.ro, cele mai scumpe bilete de avion sunt cele de după Crăciun (27 decembrie) şi imediat după Anul Nou (2-3 ianuarie). Preţul mediu pentru o rezervare de două persoane este de 303 de euro, adică aproximativ 150 euro/persoană pentru zborurile de sărbători.

Bineînţeles, în cazul celor care şi-au rezervat timp, tarifele au fost mai mici. Pentru cei care au achiziţionat biletele de avion cu minimum 6-8 săptămâni înainte de data zborului, preţurile au început de la 19 euro/persoană (spre Italia).

La mare căutare sunt şi destinaţiile din afara sezonului, cum sunt Madeira, Tenerife, Malta sau Tel Aviv, locuri în care sunt acum temperaturi mai blânde, preţuri mai mici, dar şi mai puţină aglomeraţie, astfel că cei care îşi doresc o vacanţă într-o zonă caldă pot profita de ofertele de sezon.

Spre Tel Aviv, de exemplu, zborurile dus-întors în perioada Crăciunului pornesc de la 275 de euro. Pentru Tenerife, preţurile pornesc de la 250 de euro. Malta, pe de altă parte, este o destinaţie mai accesibilă, tarifele pentru zborurile de sărbători sunt ceva mai mici, pornind de la 170 de euro.

În ceea ce priveşte destinaţiile preferate de city-break în Europa, preţurile variază: Londra (preţurile zborurilor pornesc de la 80 de euro), Roma (preţurile zborurilor pornesc de la 70 de euro), Madrid (preţurile zborurilor pornesc de la 120 de euro), Berlin (preţurile zborurilor pornesc de la 170 de euro), se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb