Wilo România prezintă Wilo-Rexa SOLID-Q cu Nexos Intelligence la Expo Apa 2022

F.D.
Companii / 26 septembrie

Wilo România prezintă Wilo-Rexa SOLID-Q cu Nexos Intelligence la Expo Apa 2022

Wilo România, producător în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare înalt tehnologizate, prezintă soluţia inteligentă de pompare a apelor uzate Wilo-Rexa SOLID-Q cu Nexos Intelligence la Sibiu, în cadrul Expo Apa 2022, eveniment dedicat industriei apei din sud-estul Europei, ce se va desfăşura în perioada 28-30 septembrie 2022, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Nevoile pentru gospodărirea apelor municipale se află într-o creştere constantă, iar complexitatea cerinţelor se remarcă tot mai mult în contextul crizei energetice la nivel european. La această provocare complexă răspunde Wilo, cu pompe, sisteme şi soluţii caracterizate prin fiabilitate operaţională maximă şi eficienţă energetică durabilă", a declarat Mariana Corlaci, Marketing Manager Wilo România.

Transportul apelor uzate în mod inteligent

Actualizarea reţelelor de apă şi apă uzată din România este un subiect ce revine mereu pe mesele de discuţie la nivel administrativ. Pentru un sistem durabil, sustenabil de colectare, epurare şi evacuare a apelor uzate este nevoie de un partener de încredere care să asigure cele mai noi tehnologii şi care să ofere sprijin de la A la Z, pornind de la proiectare şi ajungând la implementare şi întreţinere.

"Pentru a arăta cum face diferenţa în această arie de activitate, Wilo România va fi prezentă la Expo Apa 2022 cu cele mai inteligente soluţii, printre care şi pompa submersibilă Wilo-Rexa SOLID-Q cu Nexos Intelligence, un produs vedetă al companiei: mobilă, ideală pentru clădirile mari şi capabilă de o economisire a energiei de până la 51%", a precizat Mihai Buleandra, manager Water Management, Wilo România.

Reprezentanţii Wilo România vor prezenta în cadul expoziţiei, în detaliu, caracteristicile de top ale acestui produs, gândit special pentru transportul apei uzate netratate:

Eficienţă energetică

Wilo-Rexa SOLID-Q dispune de un sistem automat de calibrare, ce determină viteza optimă pentru mediul de operare, în mod autonom la intervale regulate, ajustând viteza în funcţie de necesităţi. În acest fel, se reduce la un nivel minim consumul energetic cauzat de pierderile prin frecare ale conductelor.

De asemenea, sistemul hidraulic cu funcţie de autocurăţare şi funcţia anti-colmatare asigură economii suplimentare de energie. Acest lucru permite pompei să funcţioneze mult mai eficient, fără depuneri perturbatoare.

Motorul IE5, cu un grad ridicat de eficienţă, atinge randamentul electric maxim pe o gamă de sarcini semnificativ mai largă în comparaţie cu tehnologia asincronă. Acest lucru reduce costurile cu energia, chiar şi în ceea ce priveşte punerile în funcţiune cu sarcină parţială.

Siguranţă în exploatare

Wilo-Rexa SOLID-Q oferă siguranţă în exploatare la cel mai înalt nivel şi cheltuieli reduse pentru operare, în special pentru pomparea apelor uzate brute, datorită proprietăţilor de autocurăţare. Pompa are de asemenea un sistem de control suplimentar, astfel: într-o reţea de până la patru pompe, una dintre ele funcţionează ca pompă principală şi controlează modul de funcţionare. În plus, fiecare pompă în parte dispune de aceleaşi funcţii electronice şi de aceea poate prelua activitatea de control oricând este nevoie.

Avantajul în funcţionare este că dacă pompa principală este oprită, de exemplu pentru întreţinere, oricare altă pompă din cadrul reţelei poate prelua imediat controlul, continuând astfel operaţiunea, fără ca utilizatorul să fie nevoit să intervină.

Fiabilitate

Wilo a dezvoltat seria de pompe inteligente Wilo-Rexa SOLID-Q în acord cu cerinţele managementului modern al apelor uzate, luând în considerare fiabilitatea operaţională maximă. Spre exemplu, sistemul integrat de detectare a colmatării declanşează imediat o manevră de curăţare de îndată ce identifică un rotor care tinde să se blocheze, pompele fiind capabile să descopere autonom schimbările în mediul de funcţionare şi să se adapteze automat la acestea.

Maximum de conectivitate

Wilo-Rexa SOLID-Q vine cu Nexos Intelligence integrat, pentru optimizarea pompelor cu funcţii de control PLC integrate. Este montată pe motorul principal, astfel că întreaga inteligenţă de control este integrată în pompă, nefiind necesar niciun alt control extern. Convertorul de frecvenţă extern asociat sistemului este parametrizat convenabil de către pompă la apăsarea unui buton în timpul punerii în funcţiune.

Pompa dispune de interfaţa de date digitală Ethernet, cu monitorizare integrată a vibraţiilor, jurnal de date, server web şi plăcuţă de identificare digitală, pentru supravegherea confortabilă şi integrarea sistemelor.

Costurile de exploatare pentru pomparea apei uzate neepurate au crescut constant în ultimii ani şi decenii. Acest lucru se datorează eliminării necorespunzătoare a deşeurilor şi prezenţei sporite a materialelor solide şi fibroase în apele uzate brute.

Din acest motiv, compania de canalizare a oraşului Pforzheim a decis să înlocuiască sistemul hidraulic monocanal deja eficient, dar vulnerabil, din staţia sa de pompare din Buchbusch, cu două sisteme inteligente de pompare a apei uzate Wilo-Rexa SOLID-Q cu Nexos Intelligence.

"Datorită celei mai noi tehnologii de motor şi sistem hidraulic, împreună cu inteligenţa integrată de control, ambele sisteme au redus în mod semnificativ problema blocajelor şi, prin urmare, au dus la diminuarea consumului de energie. De la trecerea la Wilo-Rexa SOLID-Q, beneficiarul instalaţiei s-a declarat mulţumit de ciclurile fluide ale pompei, de efortul redus de întreţinere şi de economiile anuale de energie electrică de peste 7.500 L per pompă, toate acestea numai datorită randamentului sporit al noilor echipamente", aminteşte Bogdan Grosu, Service Manager, Wilo România.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro