XTB: Noul Chat GPT-4o, semnal important în piaţă pentru investitori

Piaţa de Capital / 20 mai

XTB: Noul Chat GPT-4o, semnal important în piaţă pentru investitori

După ce OpenAI a prezentat cel mai recent model al său, Chat GPT-4o, care pare a fi unul ce schimbă regulile jocului în materie de inteligenţă artificială, semnalele privind dezvoltarea exponenţială a industriei sunt de-a dreptul clare, iar investitorii încep să-şi dorească să nu rămână în urmă, arată analiştii XTB, companie de investiţii pe bursele internaţionale.

Noul GPT-4o ("o" provine de la cuvântul "omni", făcând aluzie la potenţialul vast al instrumentului) poate recunoaşte vizual, audio şi text cu o viteză incredibilă, ceea ce face ca interacţiunile cu robotul să fie remarcabil de similare cu discuţiile reale purtate cu oameni .

În timp ce aceste caracteristici prezintă, fără îndoială, un progres impresionant în dezvoltarea inteligenţei artificiale, este esenţial să fie menţinută o poziţie prudentă în ceea ce priveşte natura revoluţionară a instrumentului.

În prezent, piaţa bursieră cunoaşte un boom al inteligenţei artificiale. Multe companii au încorporat deja "inteligenţa artificială" în prezentările ce anunţau rezultatele trimestriale şi în comunicatele de presă transmise în timpul sezonului de câştiguri în curs. Aceste companii au avut tendinţa de a obţine rezultate mai bune în ceea ce priveşte evoluţia preţului acţiunilor, în comparaţie cu cele care nu au menţionat deloc inteligenţa artificială.

Acest lucru evidenţiază interesul persistent al investitorilor pentru IA, care poate duce, uneori, la reacţii exagerate (atât prea optimiste, cât şi prea pesimiste) şi la ştiri legate de acest segment.

Noul Chat GPT-4o pare să se încadreze perfect în această tendinţă. Instrumentul în sine este impresionant, dar acesta reprezintă mai degrabă o evoluţie decât o revoluţie în peisajul IA. Este adevărat că modelul nou "împinge" limitele a ceea ce se credea anterior imposibil, dar este dificil să îl cataloghezi ca fiind un pas complet nou şi revoluţionar - mai ales dacă este comparat cu capacităţile altor modele, explică analiştii XTB.

În ceea ce priveşte principalele criterii de referinţă (de exemplu, MMLU sau abilităţile matematice), noul model depăşeşte concurenţa, dar nu cu o marjă semnificativă. Atributul acesta sugerează că obiectivul principal al OpenAI a fost, în primul rând, acela de a oferi mai degrabă cea mai bună experienţă de utilizare posibilă, decât livrarea unui instrument revoluţionar de inteligenţă artificială.

Care sunt clienţii pe care OpenAI îi urmăreşte, de fapt?

Acest lucru este evidenţiat şi de faptul că noul dispozitiv va fi disponibil gratuit şi indică faptul că OpenAI urmăreşte să îl folosească pentru a-şi extinde baza de clienţi de retail şi mai puţin baza de clienţi profesionişti.

Noul Chat GPT-4o reprezintă o dovadă a potenţialului imens reprezentat de inteligenţa artificială şi cursa tehnologică în curs de desfăşurare. Cu toate acestea, este dificil de anticipat dacă va fi catalizatorul care va propulsa companiile de tehnologie la noi niveluri de evaluare. În acest context, merită să acordăm o atenţie deosebită ultimelor evoluţii înregistrate de Apple în domeniul IA, mai arată analiştii din cadrul XTB.

În timp ce Apple nu şi-a anunţat încă propria soluţie de inteligenţă artificială, există zvonuri privind potenţiale acorduri cu Microsoft pentru a utiliza OpenAI în noile iPhone-uri, precum şi potenţiale discuţii cu Alphabet.

În cazul în care aceste zvonuri se materializează şi Apple încheie, într-adevăr, un parteneriat cu OpenAI şi pune în aplicare funcţiile oferite de Chat GPT-4o, atunci aceasta ar putea fi o etapă importantă în lumea smartphone-urilor şi a dispozitivelor electronice.

După cum demonstrează prezentările recente ale Chat GPT-4o şi Alphabet, limitele capacităţilor inteligenţei artificiale sunt în mod constant depăşite, ceea ce sugerează că ne aflăm abia la începuturile dezvoltării AI generative.

Deşi este dificil de prezis cum se vor comporta în acest scenariu companiile care utilizează în mod direct aceste instrumente (de exemplu, companiile de tehnologie, operatorii de centre de date sau furnizorii de soluţii IT pentru întreprinderi), putem presupune că dezvoltarea continuă a modelelor va necesita o creştere a puterii de calcul. Cu alte cuvinte, va fi stimulată şi mai mult cererea de produse din partea companiilor care produc şi proiectează cipuri şi microprocesoare, mai punctează analiştii XTB.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. momentan aiul de europa si romania… sunt doar biblioteci cu bibliotecari si profesori…

    sunt rupti de realitatea cibernetica si realitatea reala… 

    nu au voie sa se plimbe in timp real in “spatiul virtual”… sunt tinuti in “cusca”… 

    eu cu mouseul meu si cu clickul meu am mai multa libertate si acces decat AIul meu… zici ca tre sa ies periodic sa il “hranesc”.. si etc… pe AIul asta.. 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb