Zara separă funcţiile de preşedinte şi director general

I.M.
Companii /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Grupul spaniol Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, a anunţat ieri separarea funcţiilor de preşedinte şi director general prin numirea lui Carlos Crespo în postul de CEO, o dovadă a importanţei strategiei digitale pentru a creşte vânzările, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Pablo Isla, care până acum deţinea ambele poziţii de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general, va rămâne preşedinte iar Carlos Crespo va colabora cu Isla pentru a pune la punct strategia generală a companiei, a precizat Inditex, proprietarul lanţurilor de magazine Zara, Massimo Dutti şi Bershka.

Crespo, 48 de ani, lucrează la Inditex de 18 ani şi în calitate de director operaţional a supervizat integrarea magazinelor online cu cele fizice, prin caracteristici precum 'click and collect' şi capacitatea oferită clienţilor de a verifica online dacă un articol este disponibil într-un magazin din apropiere, scrie Agerpres.

Potrivit unei sure interne, numirea lui Crespo în postul de CEO reflectă importanţa pe care grupul spaniol o acordă tehnologiei, în ideea de a accelera integrarea vânzărilor online în reţeaua de magazine. Accentul este pus în special pe marile magazine, unde clienţii vor putea încerca articolele pe care să le cumpere ulterior online.

Chiar dacă investitorii sunt de părere că Inditex este unul din retailerii de îmbrăcăminte cu cele mai bune rezultate, ritmul de creştere a beneficiilor a început să fie supus la presiuni în contextul unei concurenţe crescute şi a căutării continue a consumatorilor pentru reduceri pe Internet.

Grupul Inditex deţine peste 7.500 magazine în 94 de ţări. În România, la finele anului trecut, reţeaua Inditex era formată din 57 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti, conform Agerpres.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS