ZIARUL BURSA

18 octombrie 2010
Ediţia din 03.10.2023
După primul val, tsunami!

CRIZĂ MONDIALĂDupă primul val, tsunami!

CĂLIN RECHEAInternaţional / 18 octombrie 2010

CĂLIN RECHEA

Cu o lună în urmă, Ally Financial, banca rezultată în urma restructurării diviziei de finanţare a companiei General Motors, a cerut brokerilor şi agenţilor săi oprirea procesului de executare silită a creditelor ipotecare restante.

Valentin Ionescu, directorul general al BVB

INCOMPATIBILITATEA, DIN NOUCNVM desfiinţează argumentul Bursei de Valori Bucureşti

MAKEPiaţa de Capital / 18 octombrie 2010

CNVM a ruinat argumentul directorului general al BVB, Valentin Ionescu, care, după cum am publicat în "BURSA" de vineri, se prevalase de faptul că piaţa "Rasdaq" nu a fost definită de CNVM nici drept "piaţă reglementată", nici drept "ATS", ca să sus-ţină, prin acest chiţibuş, că nu este cazul incompatibilităţii în situaţia celor doi membri ai conducerii Depozitarului central care se află şi în conducerea unor emitenţi listaţi pe "Ras-daq" - un caz semnalat de ziarul nostru.

AFACERE DE 100 MILIOANE DE EUROVânzarea de acţiuni către salariaţii "Electrica", în curs de avizare

Alina Toma VerehaPiaţa de Capital / 18 octombrie 2010

Ca să facă rost de bani, statul a decis să vândă pachetele minoritare de acţiuni deţinute în filialele privatizate ale "Electrica" SA. Astfel, Ministerul Economiei a fost mandatat prin Hotărâre de Guvern să vândă aceste acţiuni către investitorii străini majoritari şi către angajaţii "Electrica" SA, cărora li se cuvin pachete de 8-10% din capitalul social al filialelor Banat, Dobrogea, Muntenia Sud şi Moldova.

Lovitura de stat, în direct (şi contralovitura, indirect)

WEEKEND DISTRACTIVLovitura de stat, în direct (şi contralovitura, indirect)

MAKEPolitică / 18 octombrie 2010

Acesta este un scenariu, adică o ficţiune, adică nu se sprijină pe nimic şi dacă se potriveşte cu cineva sau ceva, atunci, desigur, nu este decât o urzeală a întâmplării, astfel că, deşi veţi întâlni, în textul care urmează, nume care par să aparţină unor persoane reale, precum Tra-ian Băsescu, Sorin Ovidiu Vîntu, Victor Ponta, Dan Voiculescu sau alţii asemenea, faptul trebuie pus pe seama perversităţii hazardului, care, la extragerea aleatoare a literelor, le-a aşezat astfel încât să credem că sunt cuvinte cu spaţii între ele, ca să formeze propoziţii combinate în fraze, et caetera.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

BURSELE DIN LUMEScăderi pe pieţele din Europa

Alina VasiescuInternaţional / 18 octombrie 2010 /

Cele mai multe dintre acţiunile tranzacţionate pe pieţele europene au urmat un curs descendent, vineri, după anunţul privind scăderea neaşteptată a încrederii consumatorilor americani, în octombrie.

PIAŢA VALUTARĂCursul s-a stabilizat

F.A.Bănci-Asigurări / 18 octombrie 2010 /

Leul s-a depreciat uşor, vineri, faţă de euro, cu 0,03%, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,2779 lei pentru moneda europeană, similar celui de miercuri, în scădere cu 0,14 bani comparativ cu joi, când euro a...

"Delfincom" Bucureşti şi-a redus profitul

"Delfincom" Bucureşti şi-a redus profitul

ŞTEFANIA CIOCÎRLANPiaţa de Capital / 18 octombrie 2010 /

Compania "Delfincom" Bucureşti (simbol DELF), controlată de Fondul Proprietatea, a raportat, pentru primele nouă luni din an, un profit net de 53.586 lei, în scădere cu 40% faţă de perioada similară a lui 2009.

Stimulentele finanţiştilor, după performanţă

E.O.Macroeconomie / 18 octombrie 2010

Angajaţii Ministerului Finanţelor Publice şi ai structurilor din subordine vor primi, zilele acestea, stimulentele restante, până la un plafon maxim de trei salarii, în funcţie de performanţă, a declarat, sâmbătă, Sorin Blejnar, preşedintele...

Congresul PSD a adoptat programul de guvernare

Politică / 18 octombrie 2010

Cei peste 4500 de delegaţi la Congresul extraordinar al PSD au aprobat, sâmbătă, programul de guvernare propus de departamentele PSD, care include impozitarea diferenţiată, cu un prag maxim de 35%.

Congresul PSD a aprobat programul intitulat...

Centrale eoliene de 14 MW în Dobrogea

A.T.Materii Prime / 18 octombrie 2010 /

Reglementatorul pieţei noastre de energie (ANRE) a acordat companiei "Elektra Invest" SRL autorizaţiile de înfiinţare a două parcuri eoliene în extravilanul comunei constănţene Mircea Vodă.

Dorin Catană, director general al "Centrofarm" şi "Plafar Retail".

"Centrofarm" şi-a crescut cifra de afaceri cu 24%

CORNELIA ANGELESCUCompanii / 18 octombrie 2010 /

Cifra de afaceri a "Centrofarm", în primul semes-tru al acestui an, a cres-cut cu 24%, la 83,97 milioane lei (20,2 milioane euro), faţă de nivelul consemnat în perioada de referinţă din exerciţiul financiar precedent, de 67,7 milioane lei.

"Dacia" a vândut cu 12,5% mai multe autoturisme în Europa

"Dacia" a vândut cu 12,5% mai multe autoturisme în Europa

F.A.Companii / 18 octombrie 2010

Înmatriculările de autoturisme "Dacia" în Europa au crescut cu 12,5%, în perioada ianuarie-septembrie 2010 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent la 196.305 de unităţi de la 174.469 de autovehicule, potrivit datelor publicate de...

"Sony Ericsson" - profit de 82 milioane euro

Companii / 18 octombrie 2010

"Sony Ericsson" a obţinut, în primele nouă luni ale acestui an, un profit de 82 de milioane de euro, după pierderi de 669 milioane euro în intervalul similar din 2009, în timp ce veniturile s-au redus cu 5%, la 4,76 miliarde de euro.

Scăderi în producţia agricolă

E.O.Macroeconomie / 18 octombrie 2010 /

Producţia din agricultură a scăzut, anul trecut comparativ cu 2008, în toate regiunile de dezvoltare, cu excepţia regiunii Sud-Vest Oltenia, ca urmare a diminuării atât a producţiei vegetale cât şi animale, anunţă Institutul Naţional de...

Proiecte româno-ungare în energie şi infrastructură

Macroeconomie / 18 octombrie 2010

România şi Ungaria vor dezvolta proiecte comune, mai ales în domeniile energiei şi infrastructurii, a declarat, vineri, Borbély Károly, secretarul de stat în Ministerul Economiei, cu ocazia semnării Protocolului Comisiei mixte interguvernamentale...

Barbarul şi Levi Strauss

Cristian PîrvulescuEditorial / 18 octombrie 2010

Cristian Pîrvulescu

"Barbar este cel ce crede în barbarie" explica, arătând impactul stereotipurilor rasiale asupra culturii şi acţiunii sociale, în cartea sa apărută încă din 1952, Rasă şi istorie părintele antropologiei culturale Claude Levi Strauss.

Bursa a închis săptămâna pe "verde"

BVBBursa a închis săptămâna pe "verde"

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 18 octombrie 2010 /

După patru şedinţe de evoluţii nehotărâte, Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a închis săptămâna pe verde, cel mai mult apreciindu-se indicele BET-NG, indicele companiilor energetice, care a câştigat 0.87%, până la 766 puncte.

REVISTA PRESEI - 18.10.2010

Willy HomnerRevista Presei / 18 octombrie 2010

Cultele din România nu resimt crizei economice. Facilităţile fiscale, fondurile imense alocate de stat şi afacerile derulate cu succes au adus profituri în conturile Bisericii Ortodoxe Române.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 18.10.2010

Alina VasiescuRevista Presei / 18 octombrie 2010

Financial Times

Fuziunile şi achiziţiile, afectate de scăderea încrederii

Unele dintre cele mai importante companii din lume renunţă la planurile de fuziuni şi achiziţii din cauza unei deteriorări simţitoare a încrederii în mediul de...

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Oct. 2023
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7191
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1701
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7415
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.1602

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo