ÎN DATA DE 13 AUGUSTFonduri ale BT Asset Management au trecut pragul de 5%, din SIF Transilvania

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 august 2020

Fonduri ale BT Asset Management au trecut pragul de 5%, din SIF Transilvania

BT Asset Management, compania de administrarea investiţiilor a Grupului Banca Transilvania, are prin fondurile sale peste 5% din capitalul SIF Transilvania (SIF3), prag pe care l-a depăşit în data de 13 august, se arată într-o notificare a societăţii din Braşov postată ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este o raportare care vine în condiţiile în care, începând cu data de 24 iulie, a dispărut pragul de deţinere la toate cele cinci SIF-uri, în urma conformării societăţilor cu prevederile Legii FIA şi a voturilor acţionarilor, în acest sens.

Practic, la data de 13 august, administratorul de fonduri al Băncii Transilvania avea 111,15 milioane de acţiuni SIF3, echivalentul a 5,14% din capitalul societăţii din Braşov, un procent de 4,63% fiind controlat prin Fondul Închis de Investiţii BT Invest 1. Anterior acestei date, BT Asset Management avea 4,96% din SIF3.

Raportat la preţul de închidere al acţiunilor SIF-ului din data de 13 august, valoarea pachetului de 111,15 milioane de acţiuni era de 40,458 milioane de lei.

Este prima raportare a unei deţineri de peste 5% din capitalul unui SIF care apare după data de 24 iulie, în condiţiile în care, raportarea anterioară fusese făcută tot pentru SIF Transilvania, şi indica trecerea pragului, în 22 iulie, de către grupul format din Socefin SRL, Grupul DD, Duşu Ion şi DDN Global SRL.

Anul trecut, când Legea FIA a parcurs întregul proces legislativ şi a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis în decembrie, acţiunile SIF Transilvania au avut un avans de 82%, cea mai bună evoluţie dintre toate cele cinci societăţi de investiţii financiare.

Începând din primăvara acestui an, SIF-ul din Braşov are o nouă conducere executivă în frunte cu Marius Moldovan, după mai bine de 20 de ani în care la cârma societăţii s-a aflat Mihai Fercală.

Pentru luna iulie, SIF-ul din Braşov a raportat o Valoare Unitară a Activului Net de 0,4679 lei, care la preţul de închidere al acţiunilor SIF3 de luni, de 0,36 lei, oferea un discount de 23%.

Faţă de aceeaşi cotaţie, valoarea de piaţă a societăţii de investiţii se ridica la circa 778,48 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

18 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2724
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8686
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9692

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro